[]

baş belası ttnet sözleşmesi ile alakalı

Ekşi duyuru dostları benim şöyle bir sorunum var. Şimdi ben 2006 haziranında adsl başlangıcı yaptırmıştım. sözleşme normalde 2 sene sonunda doluyor ve bu süreden sonra dilersek kapattırabiliyoruz, buraya kadar herşey normal. yalniz geçtiğimiz 2010 yılı mart ayı sonunda online işlem merkezi aracılığı ile 4gb kotali 1 mbit'lik bağlantıyı sınırsıza çevirdim. herhangi bir sorunla karşılaşmamakla birlikte sözleşme ile ilgili de hiçbir şey çıkmadı karşıma. şimdi de taşınıyorum ve interneti kapattırsam mı diye düşünüyorum. şimdi, gidip kapattırmaya kalktığımda "mattbarlow bey, nisanda sözleşme yapmışsınız. eğer şimdi kapattırırsanız 24 aydan geriye kalan ayların ücretini tazminat olarak ödemeniz gerekir" diye birşey ile karşıma çıkarlar mı acaba? müşteri hizmetlerini aramadan önce bir sorayım dedim. belki buna benzer birşeylerle karşılaşanlar vardır burada? ya da herhangi bir bilgisi olan?

şimdiden teşekkürler...


 
Siz zaten 2008 yılında 2 senelik yükümlülüğü doldurmuşsunuz. 2010 yılında sınırsız bağlantıya geçmek ile yeniden bir 2 senelik yükümlülüğün altına girdiğinizi mi zannediyorsunuz? Bence yok öyle bir şey. Başvurduğunuz kampanya böyle bir şey olarak size söylenmediyse endişe edilecek bir şey göremiyorum.


  • hiko seijuro  (22.09.10 22:16:18) 
hayir, zaten sozlesme yaparsaniz burolardan birinde yapmaniz lazim. imzaniz gerekiyor.
yine de emin olmak icin online islem merkezinden bilgilere bakabilirsiniz.

  • fader  (22.09.10 22:16:52) 
taahhüdünüz sona ermiş tarife değiştirmekle neden yeni bir taahhüt altına girildiğini düşünüyorsunuz anlayamadım.


  • istanbul beyefendisi  (22.09.10 22:18:06) 
@istanbul beyefendisi : çok mantıksız geldiğinin farkındayım ama söz konusu olan ttnet olunca iki kere düşünmeden edemiyor insan. mesela az önce fatura bilgilerimi kontrol etmek için adsl hizmet numaramı ve telefon numaramı 10 defa falan girdim, yanlış girdiniz diye uyarıp duruyor... bu bakımdan temkinli olmakta yarar var diyorum. ve teşekkür ediyorum herkese :)


  • mattbarlow  (22.09.10 22:23:55) 
onlar size sormadan yapıolar... tüketici hakları derneğine sormakta yarar var..


  • zeynelali  (22.09.10 22:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.