[]

Yüksek Lisans Yurt Dışı

Sevgili Roma halkı bari siz söyleyin. Şöyle bir yüksek lisans programı arıyorum vardır elbet. Şimdi çalıştığım için başlayayım türkiyede, atıyorum 1 sene veya 1 dönem de yüksek lisansın mecburi yurt dışı olayı olsun. yani iki üniverstenin böyle ortaklaşa açtığı programlardan arıyorum. Konusu MBA vveya Management of Engineering tarzı biraz işletme biraz teknik olaylar arıyorum. Vardır bi bildiğiniz elbet.
Not: öncelik ankara ama istanbul da da olur Türkiye ayağı... Neler var böyle programlardan...



 
erasmus yapabilirsiniz yüksek lisans yaparken. çoğu üniversitenin anlaşması oluyor zaten.


  • inkey  (22.09.10 00:18:35) 
hmmm bu güzel, peki başka var mı önerisi olan?. misal sunny tarzı üniversitelerin lisans programları gibi ama yüksek lisans programı falan???


  • isminivermekistemeyensuser  (22.09.10 00:28:52) 
Erasmus Mundus denen bir program var :).
Bu öyle exchange yapacam bana para ver programı değil de, belli başlı programlarda, üniversiteler arasında yapılan bir olay. Nasıl oluyor? Şöyle oluyor :
Önce A üniversitesinde 1 sene master yapıyorsun, sonra B üniversitesinde(kesin başka ülkede) yapıyorsun belli bir konu üzerine. Bir de üstüne burs alıyorsun. Bu A ve B üniversiteleri belli programlarda 5 e kadar falan çıkıyor, arasından 2 tanesini seçiyorsun falan.
Lakin öyle bir sürü program yok ortalıkta. Türkiye'nin böyle bir anlaşması olan okulu var mı bilmiyorum ama varsa da bir de sizin istediğiniz şehirde ve bölümde olması da ne kadar olası tartışılır.
Neyse listeyi bulun bir bakın derim.
Bir de ege üniversitesi tekstil mühendisliğinin böyle benzer bir olayı vardı ama bir adı var mı bilmiyorum.
Bir de yurtiçinde alınan master derslerinin yurtdışında saydırılma durumunu araştırabilirsiniz. Bizim burada(İsveç KTH) mümkün ama nasıl işliyor bilmiyorum. Hangi okulda işler veya işlemez onu da bilmiyorum. Fikir.
  • natnan  (22.09.10 00:40:10) 
uzaktan eğitim veren daha sonra tez kısmını yurtdışında yaptıran bölümler olabilir.. kth'ta vardı mesela.. gerçi başvuru tarihi geçti onun..

production engineering and management'dı program..
  • kveldulv  (22.09.10 17:51:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.