[]

çok kararsız kaldım tavsiye verin bana

lise ve üniversite ile ilgili. durumu anlatayım önce;

şimdi ben 13 senelik eğitimi doldurup sonra italyanca sınavına girip italyada üniversite okumak istiyorum. malum lise bitince 12 sene oluyor. bu yüzden burda bi üni kazanıp ilk seneyi okuduktan sonra dondurmayı düşünüyorum. sayısal bölümündeyim ama derslerim çok kötü. alttan aldığım 2 ders var şu anda(tarih ve kimya). lise sondayım. sözel dersleri ise hiç mi hiç becerimorum tam bi aptal gibi oluyorum çalışırken. sayısal dersler bi nebze daha iyi. ortada kalmamak için ne yapmalıyım?

şöyle bi seçenekler var;

1) bölüm değiştirip dil bölümünden italyanca ders almak. sakaryadayım şu anda bunu yapmak için istanbula gidip bi öğrenci evine yerleşmem gerekiyor. bu benim çok pis işime geliyor tabi şu anda ailemden uzak kalacağım için. bu arada da ingilizcemi geliştirip öss'ye ingilizceden girmek. akabinde italyan dili ve edebiyatı kazanıp ilk senemi orda okumak. sonra italyada web programlama üzerine bi bölüme girmek. dersler italyanca olacağı için bu biraz daha evrensel bi olay ya hani daha kolay olur diye düşünüyorum. hem az biraz altyapım da var. işler iyi giderse oraya kapağı atmak ve bidaha hiç dönmemek. yada dönüp burdaki üniversiteyi bitirmek. sonrasını bilemicem duruma göre bakarız. ama bölüm değiştirince alttan da birsürü ders vermem gerekeceği için burayı geçiyoruz.

2) yine dil bölümüne geçip sakaryada ingilizce okumak. sonrası demin anlattığım gibi. aynı ders verme durumu burda da olduğu için bunu da geçtik.

3)kendi bölümümde kalıp dersanede dil'e/sözele yada komple bırakıp ingilizce kursuna gidip öss'ye yine ingilizceden girmek. sonra bir sene italyanca dili ve edebiyatı okumak. italyada işler yürümezse buraya dönüp italyancayı anadilim gibi bilir halde burdaki üniversiteyi bitirmek. mis. bak bu olabilir gibi.

4) yine kendi bölümümde kalıp sayısal derslere çalışıp bölümümden bi yer kazanmak. sonra yine bi sene okuyup dondurmak. bu da olmaz çünkü altyapı sıfır ve boşu boşuna çalışmış oluyorum. ki bi senede hayatta düzgün bi şekilde çalışamam hala alttan aldığım 2 ders varken.

5) okula sadece sınıfta kalmayacak kadar çalışıp öss'de barajı geçip açık öğretime kaydolmak. bu 2 sene içinde kursa filan gidip italyancımı iyice geliştirip italya'ya giderken sınava öyle girmek. aslında böyle çok rahat olur ama bu da olmaz. italyancayı yine öğrenirim ben bu bi senem boşuna geçmesin istiyorum. orda işler yürümezse burda bi dayanağım olsun istiyorum.

benim aklıma gelenler bunlar. sizin de söyleyecekleriniz çok önemli benim için. en mantıklısı 3 gibi duruyor. 4 diyenler çok oldu öğretmenler filan ama bence çok saçma olur böyle bişey yaparsam. takdir edersiniz ki napayım götüme mi sokayım o diplomayı.

not: biliyorum dil bölümünden öss'ye girince de sözel dersler olacak. o kadar çok değil ama ing. ye göre çalışırım onlara. o da öss değil biliyorum ama böyle demek istedim ben.

çok teşekkür ederim şimdiden ciddiye alıp da cevap verenlere.

 
bir şekilde italyan vatandaşı olmuş gurbetçi kız bul ve evlenip git sen, okumak sana göre değil...


  • de jure  (21.09.10 11:22:43) 
@durukafa tek derdim italyaya gidebilmek değil benim.


  • cagdassalur  (21.09.10 12:25:26) 
onu biliyorum... hem zaten tek derdinin italyaya gitmek olduğunu düşünseydim, "otur oturduğun yerde, adam gibi dersine çalış" derdim


  • de jure  (21.09.10 13:25:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.