[]

kulak tıkacı tavsiyesi

efenim ben zamanında konserden konsere koşarak, kulaklıkla hayvani seslerde müzik dinleyerek falan kulağımı elime almış biriyim. çok yüksek gürültülü ortamlarda bariz canım acıyor. ama sorun şu ki bir hafta içinde iki hayvani konser olunca (ozzy ve scorpions) adamlar ölmeden görelim diyor insan ister istemez. bu yüzden de aklıma bir çift kulak tıkacı alma fikri geldi. ama bunlar konusunda hiç bir fikrim yok. diyorlarki bunlar seviye seviye ses geçirme zımbırtıları var yok plastiği var süngerimsi olanı var ıvır zıvır işler. bildiğiniz böyle şeyler için kullandığınız kulak tıkacı markası varsa kendilerine talibim.




 
formula 1 için bildiğiniz eczanede satılan 3m marka turuncu sünger tıkaçlardan kullanıyoruz. güzel sonuç alıyoruz. ucuz da bişey alın bi tomar dursun.


  • einherjar  (21.09.10 03:06:26) 
peki sesi ne oranda kesiyor bunlar?


  • argent dawn  (21.09.10 03:20:43) 
sanırım istediğiniz sesin 'aşırı' olan kısımlarını kısmak. bunun için gene eczanelerde satılan silikon kulak tıkaçları var. kulak kanalı içine girmediği için sesi tamamen bastırmıyor. ama (sallıyorum) %60-70 oranında perdeliyor. iş görür.


  • insanimsi  (21.09.10 04:14:12) 
abicim eczaneden alınmış bir çift balmumundan tıkacım var kulak kanalına sokuyosun bunları yüzde 80 kesiyor yani gürültü fln kalmıyo çok sessizlikte de kendi nefesini dinliyosun. bazen bunları takıp iş makinası izliyorum :)

iş makinelerini hayranlıkla seyreden insanlar
  • ceo  (21.09.10 04:19:43) 
vay be! tam benim konum. bak, ben bunu kullanıyorum ve yaptığı işi söyleyeyim sana.

hmm, ürünü bulamadım ama pembe bir sünger. yuvarlak, kulağa dikine girecek şekilde. derinliği 2cm falandır ama kulağa öyle bir sıkıştırıp oturtuyorsun ki onu, dışarı hiç taşmıyor ama rahatlıkla da çıkarabiliyorsun. güzel bir şey. her kullanımdan sonra sabunla da yıkarsan hiç sorun olmaz. ben zaten kulakiçi kulaklık kullandığım için her gün kulaklarımı ve kulaklığımı temizliyorum, pek sorun olmuyor yani bu da.

yaptığıysa senin kulağını rahatsız eden frekansları yumuşatmak diyelim. nasıl desem, tüm rahatsız ediciliği gidiyor sesin ama duyuyorsun da. zaten stüdyoda kullanılmak üzere üretilmiş bu sünger ve ben de stüdyoda/sahnede kullanıyorum.

bulabilirsen mutlaka ondan al derim. ben mydukkan'da bulamadım şu anda ama.
  • bilader  (21.09.10 04:49:28) 
(bkz: tampon)


  • Nesrin.Yolcu  (21.09.10 09:48:44) 
@nesrin.yolcu Ohaa!


  • ceo  (22.09.10 00:58:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.