[]

Polis misin?

amerika'da (hangi eyalet oldugunu bilmiyorum, sanirim "8mm" filminde gordum) polis oldugundan suphelendigin kisiye "polis misin?" diye sordugunuzda polisin dogru cevap vermesi gerekiyormus yasalara gore. bizde varmi boyle bisey yasalarda?




 
hayır kanunlarımızda bunun gibi bir hüküm yok.


  • nesilsiz  (14.12.07 22:00:14) 
sana kimlik sorunca sen de ona sorabiliyorsun. cıkarıp gostermek zorunda.


  • bryan fury  (14.12.07 22:15:36) 
@bryan fury
biz göstermeden önce mi göstermesi gerekiyor?

  • can itin  (14.12.07 22:42:19) 
@can itin evet. sana kimlik sorana sende sormalisin. cunku memlekette uyanik cok.. o yuzden gostermek zorunda.


  • theli  (14.12.07 22:52:42) 
türkiyede herşeyden önce polis, polis olduğunu gösterir kimliği size ibraz etmek zorunda.ama gel gör ki ben polisim diyen adamdan kimlik sorunca yenen yumrukların haddi hesabı yok.


  • devourthedamned  (14.12.07 22:53:51) 
şimdi sizin sorduğunuz soru farklı, daha sonra sorunun çekildiği yön farklı.

polis olduğu "belli" olan bir kişiye (mesela üniforma giydiği için polislik görevi karine olan bir kişiye) "sen polis misin" diye zaten soramazsınız, "polis olduğunuzu kanıtlayın" dersiniz, ve bu durumda da polis, polis kimliğini ibraz etmek zorundadır. (gündelik hayatta ne kadar buna uyarlar bilemem)

ama soruyu, polis olduğundan "şüphelendiğiniz" (mesela polis sivil giyimliyken) bir kişi açısından sormuşsunuz siz. ve bu durumda da "sen polis misin" diye sorarsanız size kimliğini ibraz etmek zorunda değildir.
ama eğer sivil iken bir görevde bulunursa, mesela sizi o sırada işlediğiniz bir suçtan dolayı yakalarsa, işte bu durumda sivil giyimli olsa dahi, ona kimlik sorabilirsiniz ve o da göstermek zorundadır.
  • nesilsiz  (15.12.07 00:00:29) 
"ama soruyu, polis olduğundan "şüphelendiğiniz" (mesela polis sivil giyimliyken) bir kişi açısından sormuşsunuz siz. ve bu durumda da "sen polis misin" diye sorarsanız size kimliğini ibraz etmek zorunda değildir."

ewet sordugum buydu tesekkurler..
  • theli  (15.12.07 01:14:25) 
genelde türkiye de polise kimliğinizi sorarsanız kafanıza telsiz yeme ihtimaliniz yüksek oluyor.


  • enola gay  (15.12.07 19:48:52) 
ben her seferinde soruyorum gosteriyorlar. hatta birinde sivil olanı denk geldi o da gosterdi sonra ben de kimligimi gosterdim.

ha gizli polis gostermez de otobuse binerken paso nıyetıne kimligi cıkaranlar oluyor ilginc fln.
  • bryan fury  (15.12.07 20:55:27) 
cevik sorsun da sizde ona kimlik sorun :D yiyen sorsun da görelim arkadaslar.sen göster bence kimligi nolur nolmaz.karakol bombalamasini yıkarlar üstüne animallah.


  • kingofthesky  (15.12.07 23:18:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.