[]

dil bölümüne geçip italyanca okumak

olur mu? italyanca ders veren okullar var mı? lise sondayım fm bölümündeyim ama böyle pek olucak gibi değil italyanca zaten 2 sene içinde öğrenmek zorundayım hem ders görmüş olurum. sakaryadayım burda büyük ihtimalle yoktur ama istanbula filan gelebilirim.


özet: lisede dil bölümünde italyanca ders alabilirmiyim?

çok teşekkürler şimdiden.


edit: son sene oluyor bölüm değişikliği araştırdım.

 
italyan liseleri dışında italyanca veren okul duymadım. ek dil olarak genelde almanca ya da fransızca oluyor. zaten dil sınavına da italyancadan girme şansın yok. ing, fra ya da alm oluyor sınav.ama italyan dili ve edebiyatı kazanırsan orda sıfırdan öğretiyolar dili ztn. yani lisede öğrenip gitmen gerekmiyor.


  • babooshka  (20.09.10 16:30:27) 
@babooshka tam anlamdım italyanca okuyup sınava girmemin hiç bi yolu yok mu? italyan dili ve edebiyatı kazanmak için mesela ingilizce okuyup öss'de ingilizcede mi başarılı olmam gerekiyor?


  • cagdassalur  (20.09.10 17:12:13 ~ 17:15:22) 
lisede italyanca görsen bile sınava ingilizce fransızca ya da almancadan girmek zorundasın. başka dillerde yds yok. ayrıca devlet lisesinde italyanca biraz zor görünüyor, özel liselerden yana kullanmak zorunda kalabilirsin tercihini.

evet italyan dili edb. girmek için ingilizceden veya belirtildiyse diğer dillerden girmen gerekiyor.
  • i ve been mistreated  (20.09.10 17:19:48) 
ya özel lise gibi bi durum yok benim için istanbulda bulamazmıyım italyanca ders veren anadolu lisesi?


  • cagdassalur  (20.09.10 17:30:28) 
hocam lise sona geçmişsin, okulu değiştirsen de vermen gereken zibilyon tane ders çıkacak, artı adamlar 3 yıl görmüş sen hiç görmemiş durumdasın. önceki yılların yabancı dil sınavı sorularını bi incele, şuanki seviyenle ortalama bişiler yapabiliyosan az kastır sınava kadar, sınava ordan gir. ya da lise bittikten sonra 1 yıl ona yönelik çalış gir.

senin dediğin olayı ben şimdi yaptım, 10. sınıfı bitirdim 11'e geçmeden sayısaldan yabancıdile geçtim.
  • hjarteblod  (20.09.10 19:02:59 ~ 19:03:11) 
@hjarteblod geçen sene yoklamıştım biraz tek eksiğim grammar o da biraz çalışsam olcak gibi. hiç kasmadan aynı bölümde dile mi gireyim diyosun? ing. dışında hangi dersler olucak? tarih edebiyat filan berbat benim çünkü onun derslerini görmem lazım.


  • cagdassalur  (20.09.10 19:15:48) 
karne ortalaman 4 falan olacak kadar çalış şuanki derslerine, boşlama yani, bunun yanında ingilizce fransızca ya da almanca'dan birine yönelik çalış, aban. ilk sınavı garanti geçersin zaten sayısalsın hem, 2. sınavda da çalıştığın yabancı dilden yardırırsın, girersin italyanca dili edebiyatına.

hem olmayan dersleri hem de olup ders saati farkı 1'den fazla olan dersleri vermek zorundasın. ben bile 3 ders vericem şimdi (dil ve anlatım, fransızca, ingilizce), bir de lise 3'teki dersleri vermen gerekir senin herhalde. mevzuatta yazmadığı için bilemiyorum tabi tam ama garanti 3-5 ders vericeksin. karşılaştırabilirsin derslerini ve ders saatlerini, bazı liselerin sitesinde yazar bölümlere-sınıflara göre ders saatleri.
ama dediğim gibi hiç kasma yeni okul meni okul, son sene çünkü, zaten mayıstan sonra boşalır sınıflar öss möss ayağına. ders vermeye kasıp dil çalışmaya zaman ayıramazsan diye korkuyorum, ben senin iyiliğin için.
  • hjarteblod  (20.09.10 22:13:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.