[]

Harici Hard Diske Dosya Kopyalama Hızı

1 tb'lık western digital elite marka bir harici hard disk aldım. Ancak büyük çaplı dosyaları kopyalarken hız bir türlü istediğim seviyeye gelmiyor. veri kopyalama hızı 13 mb/s ile 15 mb/s arasında değişiyor. Kopyalama hızının bu seviyede olması normal midir ? Eğer anormal bir durum varsa bunu nasıl giderebilirim ? anladığım kadarıyla laptopumda usb 2.00 sürücüleri yüklü değil zira donanım profillerinde böyle bir ibare göremiyorum. Sorun buradan kaynaklanıyorsa usb 2.00 driverlarını nereden bulabilirim ? Makinem hp pavilion dv6000 hp'nin sitesini karıştırdım ama usb 2.00 driverlarını bulamadım malesef. Birde biostan ayar yapılıyor gibi bir şeyler bahsediyorlar forumlarda. Acaba makinenin usb 2.00 ayarları biostan kapalı olabilir mi ? teşekkürler..




 
yoo usb 2.0 yüklü makinede bahsettiğiniz transfer hızları anormal değil.


  • dehri  (19.09.10 21:11:07) 
gayet normal abi 15mb/s civarı.


  • bryan fury  (19.09.10 21:20:09) 
memnun değilseniz kutusunu sökün ide/sata bağlayın kasaya (desktop ise tabii, garantiyi de iplemiyorsanız)


  • dehri  (19.09.10 21:25:54) 
mudur senın laptopun hdd 5400 rpm, ustelik ustunde os kosturuyorsun. 15mb civarı cok cok ıyı bı hız.


  • bryan fury  (19.09.10 21:43:00) 
Teşekkür ederim arkadaşlar. Şunun için söyledim: Önceden normal bir harddiski harddisk kutusuna bağlayıp kullanıyordum ve hız harikuladeydi. Hani neredeyse makinenin içinde ikinci bir harddisk var, oraya kopyalıyormuşum gibiydi(hıza hiç bakmamıştım). Onu kullandıktan sonra biraz olsun bu hız ile karşılaşınca tereddüte kapıldım. Ama kullanan, gözlemleyen insanlar olarak durum olağan ise problem yok ;)


  • joehigashi  (19.09.10 22:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.