hayvanın sadece o bıtkıyı yıyerek yaşadıgını varsayarak cevaplıyorum
aklıma şöyle bışey geldı; sıncaplar cevız, fındık, fıstık yer bıldıgınız gıbı. bu hayvancıklar bazen agaçlardan yemışlerı toplayıp "sonra yerım" hesabı gömüyomuş, sonra da gömdüklerı yerı unuttuklarından o bölgede gömdüklerı yemışler fılızlenıp agaç oluyormuş.
ya böyle bı ılışkı varsa bu hayvanla bıtkı arasında? hem çogu otçul hayvan bıtkının bır bölumunu yer, en azından kökünü bırakır.
bı de bence o bıtkının neslının tukenmesı ıçın ya çok saglam ıklım degışıklıgı, çevre kırlılıgı lazım ya da o bıtkının döllenmesını saglayan koşulların yetersız olması lazım.
zaten neslı tükenmekte olan bır hayvan türü, ekolojık sıstemde başka bır türü yokedecek kadar güçlü olamaz sanırım.
yahu en kolayı gelın o bıtkıyı laboratuar ortamında yetıştırelım, çogaltalım. hayvana da ıhtıyacı kadarını verelım onu da çıftleştırelım olay tatlıya baglansın kavga çıkmasın.
0