[]

askerlik ile ilgili

ya aşağıdaki duyuruda gördüm biraz tırstım. şimdi bu sene mezunum ben de, ama aşırı kalabalıktır diyerekten yoklamamı ne bileyim 2 yıllık tecilimi aralık 14 ten sonra yaptırmayı düşünüyordum.

şimdi agalar normalde bağlar başını oradaki askerlik şubesine gidiyorum yoklama için. orası da deli gibi kalabalık oluyor. 7 de falan kuyruğa girsem sıra bana gelmiyor. of çok baydım şu an. ne yani 14 aralıktan sorna gidersem asker kaçağı durumuna mı düşmüş olurum sıkıntı mı olur benim için ? ya da yoklama kaçağı durumuna mı düşünüyorum? o da sıkıntı yaratır mı? ya ben o kuyruğu çekmek istemiyorum yææ.

ne tavsiye edersiniz ha?

 
31 ekim'e kadar tecil yaptırmazsan yoklama kaçağı olursun.

(bkz: yoklama kaçağı)
  • dice man  (18.09.10 15:13:12) 
of hayattan baydım şu an.


  • cedric tweedledee  (18.09.10 15:42:33) 
arkadaslar hakli. 14 araliktan evvel coktan halletmis olman lazim. alti ustu bi gece gidip bekleyeceksin. baysan da baymasan da boyle acikcasi. yoksa yaylalar yaylalar. sen sec.


  • dengesiz pamuk  (18.09.10 16:01:07) 
öf peki bu bağlarbaşındaki askerlik şeysine kaçta gitmek en mantıklı? geçen sabah erken geçtim önünden mükemmele çok yakın bir kuyruk vardı?


  • cedric tweedledee  (18.09.10 16:15:47) 
yav apar topar askere gonderme diye bir sey senelerdir yok.
yoklama kacakligi buyuk bir mesele degil hic bir sey olmaz. sureyi sana dava acilacak kadar uzatmamaya calis tenha bir gun gidersin. dava acilirsa da 1500lira kadar bir para cezasina carptirilirsin.
baglarbasi yerli suben mi senin? yerli subene gidersen genelde sira beklemene falan da gerek kalmaz kapidaki askere soylersen buyuk ihtimal gecirir seni isini gorecegin yere.
  • kurukafa  (18.09.10 18:09:10 ~ 18:09:37) 
kadıköyde yaşıyorum. yerli şube nedir pek bilmiyorum açıkçası. ama kadıköy de üsküdar da o bağlarbaşındaki askerlik şubesinden işlemler yapılıyor.


  • cedric tweedledee  (18.09.10 18:36:03) 
yerli sube dedigim, nufuz cuzdaninin arkasina bakiyorsun, kayitli oldugu "il ve ilce" ne ise o subeye gidiyorsun (belgelerinin bulundugu dosya o subede fiziksel olarak bulunuyor cunku, baska subede islemlerini yaptirmak istersen o subeden fakslanmasi gerekiyor bilgilerin falan o da bekleme demek). ornegin benim istanbul kadikoy, ve dedigin subeye gidiyorum. bir kere bosu bosuna saatlerce sira bekledim meger sira yabanci subeye gelenler icinmis. kapidaki askere "yerli subem burasi siraya girmem gerekiyor mu" dersen duruma gore direk iceri girebilirsin.


  • kurukafa  (18.09.10 18:59:59 ~ 19:02:45) 
he anladım yok benimki istanbul dışında. ah be keşke alsaymışık istanbula ya.


  • cedric tweedledee  (18.09.10 20:01:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.