[]

ingiltere irlanda iskoçya - yüksek lisans

merhabalar,

ben şu anda sabancı üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okuyorum. dördüncü sınıftayım ve ortalamam 2.75.

bu sene bitirdikten sonra ingiletere, irlanda veya iskoçya'da management, IT management, operations research, risk management veya business analytics alanların birinde yüksek lisans yapmak istiyorum. hangi seviyede üniversiteler beni kabul eder bir fikriniz var mı? bir de bu ortalamayla herhangi bir yerden burs bulmak mümkün müdür?
şimdiden teşekkürler.

h.

 
dun itibari ile irlanda'da computing (it) msc tamamlamis biri olarak irlanda'daki universiteler tarafindan kabul edilmede bir problem yasayacagini sanmiyorum.

ancak benim durumum farkli oldugundan hic problem yasamamis olabilirim cunku ben halihazirda orada yasiyordum basvurdugumda ve part time yaptim msc'yi.

dublin'de 4 buyuk universite ve bir cok enstitu var. buyuk universiteler trinity, dcu, ucd ve dit. ben dit'den mezun oldum ve dit'ye kabul edilmede problem yasayacaginizi sanmiyorum.
digerleri ise dit'den biraz daha iyiler ancak dit'nin ozelligi de teoriden cok pratige onem vermesi.

dcu daha yeni bir universite ve ozel. arastirmaya cok fazla butce ayiriyor ve muhendislikte super.

trinity birkac yuzyillik bir universite, her turlu iyi ancak sosyal ve doga bilimlerinde daha iyi teknik alanlara nazaran.

ucd ise sanirim dcu ve trinity arasinda bir yerde, pek bir bilgim yok.

web sitelerinden daha dogru bilgi edinebilirsiniz. adresler

www.tcd.ie
www.dcu.ie
www.ucd.ie
www.dit.ie
  • fdegir  (18.09.10 19:15:51) 
@fdegir peki burs imkanları hakkında bilgin var mı?


  • dracox  (19.09.10 23:09:30) 
Mastera para verme, bilgisayar muhendisisin orada is bul git. ya da bir dil kursu ayarlayarak ya da tatil vizesiyle gelip is bul.


  • necati hakan erdogan  (10.08.15 17:27:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.