[]

avukat tavsiyesi: bosanmis adam, karisi suclu. adam evlenebilir mi hemen? kadin itiraz ediyo nafakaya

olay bi arkada$ mevzuu cidden:
adam bosanik. kari suclu mahkemece. 600 tl nafaka tayin edilmis.
kadin da itiraz edmis tabii. Yargitay'a gider herhalde..
simdi bu adam hemen evlenebilir mi?

kadinin hamile olup olmadiginin anlasilmasi icin 5 6 ay gecmesi gerekiyodu zannimca.
bu sure ayri mi hesap edilir?
adamin yeni evliligiyle nafakanin itirazi iliskili midir?

 
adamı karısı boynuzlamış mı şimdi?


  • istanbull  (18.09.10 00:05:16 ~ 00:08:38) 
hacım kadının hamileliğinin anlaşılması için kanuna göre 300 gün geçmesi gerekir. yani 300 günlük bekleme süresi var. Ancak bu durumu kanıtlar bir şey bulursanız yani kadın hamilelik testi yaptırırsa ya da kadının ilişkisi olduğunu filan kanıtlayabilirseniz sorun çözülür.. kadın zaten başkası ile beraberse muhtemelen kendisi böyle bir süreyi beklemeyecektir. ikincisi ise bence ilişkili değildir ancak konuya tam hakim birine danışmanızı öneririm.


  • zeynelali  (18.09.10 00:30:08) 
adamın bekleme zorunluluğu yok, kadınlara var o zorunluluk...
boşandığı karısı hamile olsa dahi erkek evlenebilir.

  • de jure  (18.09.10 01:01:01) 
itiraz dediğin temyizdir. yargıtay da mahkemenin vermiş olduğu boşanma kararını onaylarsa yani bozmazsa boşanma kesinleşmiş olur. kesinleşmeyle birlikte erkek bir başkasıyla evlenebilir, ayrıca beklemesine gerek yok. boşanmadan itibaren süre geçmesi (300 günlük iddet süresi) kadının bir başkasıyla evlenmesi için gereken süre.


  • emprevizyon  (18.09.10 01:06:39) 
karisi, karisinin ailesi vs... sonucda mahkeme kadini kusr'lu bulmu$. az biraz da nafaka baglamis ama kadina adam zengin baya.. kari da feminism meminism dinlememis direkt temyiz'e..

peki kadin mesela bosanmaya itiraz etmiyo, sadece nafaka az diye gidiyosa temyize.
bosanmanin kesinlesmesi gene mi gerek erkegin evlenmesi icin?
  • rusdemezale  (18.09.10 01:31:20) 
evet. temyiz kesinleşmeyi önler. kesinleşmeden boşanma olmaz. boşanmadan evlenme olmaz. adam şu anda boşanık değil, evli kısaca.


  • calendil  (18.09.10 13:14:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.