[]

En kaliteli kedi maması hangisidir?

türkiye şartlarında satın alınabilenler arasında en kaliteli kedi maması/mamaları hangisidir? (sonuçta eminönünde 1-1,5 tl'ye satılan konserveler var..)
bunu böyle yetişkin ve yavru ile kuru ve konserve mama olarak cevaplandırırsanız sevinirim..

maksadım hayvanın (şu an 3 aylık) lezzetli ve sağlıklı bir şeyler tüketmesi. (bana her gün ıspanak verse birileri ye diye, 2-3 gün sonra ister istemez alışırım ve bunu normal sayarım ya o hesap işte.. bunun olmamasını istiyorum ve) sırf beslenmeden doğan zararlardan maksimum oranda (ya da hadi makul oranda diyelim. çünkü en kaliteliye ulaşacam diye fahiş fiyatlarla cebimi de deldirmemeliyim... sonuçta ben de her akşam ne suşi, ne de yemiyorum.. yine de en kalitelisi adına fikirlerinizi almam lazım.) korunmuş olayım da...

 
  • fader  (16.09.10 18:24:10) 
türkiye'de veterinerler tarafından tavsiye edilen 4 adet premium (birinci sınıf) mama markası var:

proplan
hill's
iams
royal canin

herhangi birini yesin yeter..
  • sir gawain  (16.09.10 18:24:18 ~ 18:28:52) 
birde wiskas var bizimki en çok onu severdi.


  • ceo  (16.09.10 19:11:03) 
whiskas sakın haaa
forum tandansı yakalayarak sir gawain +1

  • drip nick i zaten kullanilmakta  (16.09.10 19:44:44) 
whiskas gayet kalitesiz bir mamadır, veterinerlerin yazdığı hiçbir makalede iyi mama kategorisinde geçmez. ileride özellikle böbrek problemlerine sebep olur. evet kediler bu mamayı iştahla yer, siz nasıl katkı maddeli fast food ürünlerini iştahla yiyorsanız öyle ama her gün fast food yerseniz ileride obezite başta olmak üzere birçok sağlık problemine davetiye çıkarmış olursunuz. kediniz için de aynı şey geçerli. o size muhtaç bir hayvan, sağlıklı/sağlıksız ayrımını yapamıyor ve bu ayrımı yapmak sizin elinizde.

veterinerde satılıyor genelde bu sayılan markalar. daha ucuza maletmek istiyorsanız bazı veterinerler aynı mamaların çok büyük boylarını açıp kiloyla satıyor, onlar daha ucuza geliyor. şimdilik daha besleyici olan kitten mamalarından yer, yetişkin olduğunda adult mamalara geçersiniz. umarım birlikte uzun yıllar yaşarsınız.
  • kayranin kedisi  (17.09.10 02:02:50) 
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. bugün royal canin aldım eminönünden 2 kg'lık paket şeklinde. kitten modeli. pek bir hevesle taşıdım getirdim eve ve 2 yemek kaşığı koydum kasesine amaaaaa karaböcük şöyle bir burnunu soktu ve sokuş o sokuş. yüzüne bile bakmadı mamanın. onun yerine elimdeki peynir ekmeğe saldırdı. ilk naz mı acaba bilemedim ama eğer yemezse elime vermiş olucak hayvan. o kadar da para verdim (40 tl) daha ufak boyutu yok diye 2kg'lık pakete. tee nerelerden de taşıdım 2 kiloyu..

aç kalırsa yer ve alışır diye düşünüyorum ama eğer pes etmezse "yemek seçti" diyerekten diğer önerilen markalara şans tanıyacağım...
  • matrix  (17.09.10 22:08:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.