[]

vampirlerdeki içeri davet edilmedin

giremezsin olayı nedir, temeli neye dayanır?




 
o kadar vampir kitabı okumuşluğum var. davet meselesini the vampire diariesten önce hiç duymadım...


  • yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin  (15.09.10 16:39:43) 
Eşiklerin tarihî anlamda önemli bir sembolik değeri vardır ve bir vampir davet edilmediği sürece eşiklerden geçemez. Eşiklerle vampirler arasındaki ilgi, suç ortaklığı ve izinle alakalı bir olgu gibi görünmektedir. Kötülere bir defa izin verildiği takdirde kötülük tekrar tekrar o eşikten içeri girebilir.

kaynak:
www.onemlibilgiler.com
  • ermanen  (15.09.10 16:39:49) 
Bu geleneğin ilk olarak görüldüğü yazılı kaynak bilinmiyor. Yalnızca vampir mitolojisinde ve sözlü anlatımda başından beri var olan bir olay. Bu olayın tam tersini, yani vampirin davetini geri almayı, ortaya çıkışını ise Stephen King'in Salem's Lot adlo romanında görüyoruz. Günümüzde de birçok vampir mitolojisi ürününde kullanılıyor bu geri alma işi. Hatta True Blood'da vardı bu sezon birkaç örneği.

İçeri davet edilme geleneğinin köküne ait bilgiyi aşağıdaki kitapta bulabilirsiniz. Çok detaylı değil ama.

Spence, Lewis (1960). An Encyclopaedia of Occultism. New Hyde Parks: University Books. OCLC 3417655
  • einherjar  (15.09.10 16:42:29) 
@yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin aynı olay angel ve buffy de, true bloodda da var.


  • gebere jackson  (15.09.10 17:19:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.