[]

Akçay'daki dukkanlarda korsan kitap satislari?

Akcay'da gecen sene oldugu gibi bu sene de dukkanlarda her kitap 5 tl ye satiliyor.

hadi yolda satan ve zabita gorunce kacanlari anlarim da,
bunlar nasil legal olarak satabiliyorlar merkezde ve dukkan acip?

nedir bu yasal aciklik?

rusvet? yazarlara odeme?!? ne?

not: hem turk hem yabanci kitaplar var. hem eski, hem guncel.

 
Bazı yayınevleri ellerinde kalan kitapları ucuza verebiliyor. Bunlar herhalde onlardan aldı.


  • sourlemonade  (15.09.10 01:36:18) 
cosmic,

yok yahu. orda bulundugum sirada o ay (hatta o hafta) cikan tum kitaplarin korsani vardi. su an dnr'da vs. gordugun tum yeni cikanlar var yani.

hatta aclik oyunlari serisinin ucuncu kitabini ariyodum orijinal, "abi kitap bugun cikti 2 gun icinde getiririm korsanini" dedi. eliyle mi yaziyosa napio : )

not: ayrica kitapevleri ellerindeki korsan kitaplari degil orijinal kitaplari verir sanirim. bunlarin kapaklari böyle daha sararmis morarmis renkte. ve baskili orjinal kapaklar bunlarda duz.
  • la traviata  (15.09.10 01:37:56 ~ 01:51:31) 
simdi google'a "akçay korsan kitap" yazdim, bin kere basilmislar. tonla haber var.


BALIKESIR’in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi'nde polisin düzenlediği operasyonda, 17 bin 843 korsan kitap ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Edremit Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Büro Amirliği ekipleri, Akçay'daki 6 kırtasiyede korsan kitap satıldığını belirledi. Bunun üzerine, Edremit 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararıyla kırtasiyelere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında güncel ve çok satanların da yer aldığı 17 bin 843 kitap ele geçirildi. Kitapların bazılarına sahte bandrol yapıştırıldığı belirlendi.

Olayla ilgili olarak 6 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


---

e bunlar hala satiyo.
hem de butun dukkanlar?

yani 100 metre icinde 5-6 dukkan diyebilirim.
demek ki polis rusvet yemekte? veya belli baskin gunleri var?
  • la traviata  (15.09.10 01:40:50 ~ 01:41:00) 
O zaman onlar alaturka bir yolunu bulmuştur :)

Ele geçirilen kitapların sonradan geri verildiğini duysam şaşırır mıyım? Türkiye'de olan hiçbir şeye uzun süredir şaşırmıyorum :)
  • sourlemonade  (15.09.10 01:44:05) 
yazligi akcay veya ayvalik civarinda olan veya orda o sirada tatilde olan hic kitap yazari yok mu yahu? adim basi korsan kitabini dukkanlarda gormek... ben gorsem delirir indirirdim cami cerceveyi. cok gerginim bu aralar sanirim : )


  • la traviata  (15.09.10 01:45:33 ~ 01:47:19) 
akçay'da işler biraz belediyeye yeşil göstermekle yürür:) kordonda bisiklete binenin lastiğini indirirler, kordona sabit mısırcı takıcı falan açtırırlar (ki vergisiz kazancın kralı orada dönüyor). orada ki kitapevi sahipleri de solcu falan takılırdı eskiden bir de. emek hırsızlığının kralı bizde demekten kendinlerini alamıyorlar ama!
yasal bir açıklık var mı bilemem, ama korsanla ilgili kuruluş ya da sivil toplum örgütlerine şikayet ederek belki bu işi çözebilirsiniz.

  • outlawrider  (15.09.10 01:49:50) 
Hocam, orada korsan basımını gördüğünüz kallavi yayınevlerinden birkaçına e-posta atın, onlar ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sizden daha az sinirlenmezler :)


  • sourlemonade  (15.09.10 02:10:31) 
aslında yayınevleri sütten çıkmış ak kaşık mı, emeğin hakkını veriyor mu, ondan emin olmak lazım. pastanın kreması onlarda diyil mi? korsanı basılmayıp (muazzam tanıtımı yapılan, medya vb. destekli bir-iki yazar dışında) dikkate değer, dişe dokunur kazanç elde eden, sadece yazarak yaşayanlar var mı?

konuyla ilgisiz gibi, ama aslında diyil. bütün koşulları düşünüp sorgulamak daha makul yargılara varılmasını sağlayabilir. neyse...
  • uyuklayankedi  (15.09.10 02:33:14) 
üzerinde kültür bakanlığı bandrolü olmayan orjinal kitaplar da satılıyordu geçen senelerde. orjinal olduğunu nerden anladın derseniz içime öyle doğdu derim. elemanlara sorunca "yok abi korsan" diyorlar. gerçi korsan mı diye sorunca da orjinal diyorlar. anlamadım. var bi durum.


  • roketatar ramazan  (27.09.10 14:31:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.