[]

A4Tech X7 klavye ve Logitech kablosuz fare donma problemi.. ya da ne ise..

Öncelikle herkese şimdiden edecekleri yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Başlıkta söylediğim gibi kablolu PS2 bir klavyem ve USB girişli bir farem var. 6 aydır bu ikiliyi sorunsuz olarak kullanıyorum. Farenin USB alıcısı klavye üstündeki USB slota takılı. Sorunum oyunlarda ortaya çıkıyor. Sorun diyorum çünkü donma olup olmadığından emin değilim. Farklı klavye ve fare kombinasyonları denedim sorun devam etti. (USB klavye hariç)

Kısaca tarif etmek gerekirse, fare ve klavyeyi aynı anda kullandığımda kontrol bir süreliğine kayboluyor.Örneğin, FPS bir oyunda klavye kullanarak ilerlerken fare ile yön değiştirmeye yeltendiğimde ya takılarak yön değiştiriyor ya da ben klavyedeki tuşlardan elimi kaldırana kadar hiç yön değişmiyor. Kaldırdığımda ise frame(kare) atlayarak az önce fareyi hareket ettirdiğim kadarlık yön değişimi bir anda karşıma geliyor. Şunu farkettim.. Klavyeden ne kadar çok tuşa basarsam fare ile yaptığım hareket eklendiğinde o kadar uzun bir takılma söz konusu oluyor.. Ellerimi herşeyden çektiğimde bir süre daha hareketler devam ediyor.

Dediğim gibi ilk olarak fare klavye değişimi yaptım çözüm olmadı.. Sonra görev yöneticisini kontrol ettim ve CPU yu meşgul eden kchost adlı( açıklama kısmı da kchost) bir işlem gördüm. Oyun + kchost %100 cpu kullanımı yaratıyordu. Bu işlemi sonlandırdım ve faremin bariz şekilde düzeldiğini hissetim.

Ertesi gün(bugün), sorun tekrar etti.. Ben kchost un kendini yeniden çalıştırdığını düşünürken o da ne.. cpu gayet rahattı.. Sadece oyun için gereken işlem hacmi çalışıyordu.(%40-60) Normalde bu tip problemlerde uğraşır çözerim ama şu an kafam iyice karıştı ve bunaldım. Yardımınıza ihtiyacım var. Bir kaç soru..

1- Bu kchost nedir bilgisi olan var mı?İlk seferde kapattığımda sorunum nasıl düzeldi? İnternette araştırdım ama esamesi okunmuyor.( Bir radyo ismi ve bir hosting sitesi dışında) (Şu an işlem listemde görünmüyor yalnız)
2- Fareyi yalnız başına kullandığımda bir sorun olmuyor, ikisini birden kullandığımda olmasının sebebi ne olabilir?
3- Bir ara klavyem ile yazı yazarken( oyun içinde ) harflerin bariz geç geldiğini gördüm... Hatta bu X7 klavyelerde hız arttırma tuşu var bilenler vardır.Onu sona aldığımda, klavye tek başına kullandığımda bile tamamen çok geç tepki veriyor.Tuştan elimi kaldırdıktan saniyeler sonra bile hareket devam ediyor. Dolayısıyla sorunun klavye kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Klavyemi USB dönüştürücüsü ile kullanmam sorunu halledebilir mi? Bu durumda sorunun PS2 girişinde olduğunu varsayıyoruz sanırım?
4- Forumlarda okuduğum kadarıyla sorun anakart kaynaklı olabilirmiş. Böyle birşey söz konusu ise anakartı değiştirmem gerekebilir mi?

Ek bilgi: Sistemim bahsettgim oyunlar için tamamen yeterli ( WOW, CoD MW2 vs. ) Multiplayer ya da singleplayer farkı yok, sorun aynı. Son 6 ayda normalin üstünde kullanım olduğunu söyleyebilirim. Haftanın 4-5 günü 8-9 saat. Ana kartım AMD vga, 2 seneden biraz fazla oldu alalı.

Okudğunuz için teşekkürler, yardımlarınızı bekliyorum..

 
kablosuz farenizde bi kanal/frekans ayarı falan varmı acaba. mesela benim A4 tech kablosuz klavye ve mouse um var. onun bir arayüz programı var a4 tech 8 in right ismişte orada 125 i seçtiğimde sık sık donmalar yaşıyordum. 500 ü seçtim, neredeyse hiç donma olmamaya başladı fakat pil biraz daha az gitmeye başlıyormuş öyle yazıyordu. farenizde böyle bir ayar varsa onu deneyebilirsiniz


  • vincenzo  (14.09.10 22:59:50) 
Kontrol ettim.. Logitech Set point programı var ama sonuç vermedi. Sorunun klavye tarafından kaynaklandığını düşünüyorum aslında.. Az önce tam virus taraması da yaptım. Şu an anti spyware ile taratıyorum ama bunlardan da bişey çıkmaz gibi..

Görev yöneticisinde kchostun yanında shost denen bi illet daha türedi. Bunları Belgelerim/AppData/Roaming/kchost ve AppData/Local/Temp/shost buldum. Bu ikisi işlemciyle meşgulken saatte bir dosyaya tıklayabiliyorum. Shost deneni güvenli kipte silmeyi başardım. ama kchost hedef klasöründe gözle görülmüyor hiç bir durumda.
  • mrsnyldz  (15.09.10 04:54:41 ~ 18:15:38) 
Hala yardıma ihtiyacım var..


  • mrsnyldz  (15.09.10 18:18:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.