[]

Otomobil tavsiyesi istiyoruz!

B segmentinde (VW polo, Ford fiesta, honda jazz) bir araba tavsiyesine ihtiyacımız var. tavsiyeler kullanıcılarından olursa daha iyi olur ama fikri olan herkes çekinmeden yazabilir. aradığımız birkaç tane özellik var:

1. mümkün olduğunca az yakan bir dizel olmalı,
2. fiyatı benzerlerine göre daha uygun olmalı,
3. sıfır ya da çok temiz 2. eli bulunabilen bir araç olmalı,
4. fiyatı 30 bini çok geçmemeli.
5. donanım olarak benzerlerinden daha üstün olursa süper olur bir de.

not: ford fiesta'ya baktık. biraz pahalı geldi. skoda fabia'ya baktık bir de. onlar da "dizel model Türkiye'ye artık gelmeyecek." dediler.

 
Fiyat dısında Ford Fiesta, ama zaten acıklama yapmıssınız . fordun dizellerinden seçim yaparsanız 1,2,3 numaralı maddeleri ve zorlayarak 5.yi de halletmiş olursunuz


  • squeeze  (14.09.10 00:50:23) 
dizeli var mı bilmiyorum ama jazz acayip geniş ve ferah.


  • fikox  (14.09.10 00:51:38) 
citroen c3.


  • theic  (14.09.10 01:26:40) 
Honda Jazz dizel değil ama dizeller kadar yakıyor nerdeyse ve diğerlerinden iyi bence.


  • porsgemsheniark  (14.09.10 02:44:39) 
annemin babamın araba değiştirme manyaklığı sebebiyle citroen c3'ü de honda jazz'ı da kullandım. citroen'in tek avantajı dizel seçeneğinin olması, başka olumlu bir özelliğini hatırlamıyorum. honda jazz da yakıtta cimri bir araç, özellikle de randımanlı kullanılırsa. iç hacmi ve bagajı geniş, yeni modellerindeki cam tavan olayı arabayı daha da ferah hale getirmiş. peugeot 206 ve citroen c3'e gore daha yuksek, bu da yolu daha iyi gorme avantaji sağlıyor. [hayır pigme değilim, gayet uzun boylu bir insanım ama alçak arabadan hoşlanmıyorum] bence tek dezavantajı diz hizasının hemen altındaki raf (sofor tarafında da var), bacaklarınız uzunsa ve direksiyona yakın oturmayı seviyorsanız bazen "neden buradasın raf?" dedirtebiliyor.


  • kayranin kedisi  (14.09.10 02:45:47) 
Golf 5 1.9 TDI. Motor hacmi sizi yanıltmasın çok az yakan bir araba.


  • einherjar  (14.09.10 03:13:01) 
2. araba olarak 0 km. Polo almıştı babam zamanında (2004 modeldi), geçen yıl sattık. Hiç tavsiye etmem.


  • marcelle  (14.09.10 09:13:49) 
arabanın az yakmasını sağlamak sizin elinizdedir. polo 1.4 sahibiyim istanbul trafiğinde olabildiğince ekonomik kullanmaya çalışıyorum ve az benzin harcıyorum. dizel araştırmadan önce şöyle düşünün. dizel ile benzinli arabanın arasındaki fiyat farkları baktığınız modellerde 6.000tl'ye kadar çıkıyor. bu arabayı kaç yıl kullanacaksınız ve aldığınız ilk 5 sene 12.000km'den fazla yapacak mısınız? eğer 3-4 sene içinde değiştireceğiz ve zaten senede 10.000'i geçmiyoruz derseniz dizel almak pek mantıklı değil.

üstte yazdıklarımı eledikten sonra kendim de kullandığım polo'dan örnek vereyim. ben poloyu lazer kaynak kullandığı ve vw sağlamlığını bildiğim için aldım. 1 seneyi geçti ve hala inanılmaz memnunum. 20.000km yaptım ve tek bir kere sorun çıkarmadı. sadece sağ kısa farı(15tl) değiştirdim o kadar.

fiesta 2010-11 model düşündüğünüzü sanıyorum gerçekten güzel bir tasarıma sahip. ancak bagaj yükleme konusunda beni çok düşündürmüştü. ayrıca gezdiğim forumlarda yeni sahiplerinin hemen bir tıngırdama vs duydukları canımı sıktığı için almadım.

honda jazz gerçekten çok güzel bir araç. bir kere polo ve fiesta'dan bagaj hacmi olarak çok üstün. (bagaj konusunun üstünde neden bu kadar duruyorum daha sonra değineceğim) yakıtı gerçekten koklar ancak baktığınız diğer arabalara nazaran pahalıdır. honda kalite olarak vw'den geri kalmasada sağlamlıkta onu takip eder.

madem araba alacaksınız önemli bir kaç başlık vereyim. zira 1 yıl önce tam benim baktığım modellere bakıyorsunuz.

1- arabayı kaç kişi kullanacak? (içine kaç kişi girecek)
polo ve fiesta'da 4 kişi kullanımda arka koltuktaki yolcular (öndekiler 175'den uzunsa) bacak sıkıntısı çekebiliyor.

2- kullanacağınız şehirde trafik azsa ya da iş güzergahında trafik yoksa;
yukarda da bahsettiğim gibi dizeli elemeyi düşünebilirsiniz.

3- bagaj
3 ve üzeri kişiyi sıklıkla tatile çıkaracak ya da eşya taşıyacak bir araç istiyorsanız polo ve fiestayı eleyin. zira 1 büyük+ 1 orda + 1 küçük valiz alıyor o bagaj başka da bir şey almıyor. 2 kişi için çok ideal ancak 2+ için hiç yeterli değil.

son olarak;
sıfır baktığınızı düşünüyorum ancak ben 2. el de düşünmenizi öneririm. her ne kadar ben de sıfır km almış olsam da aklımda hala 2 3 lira altına 2 3 yıl eski ancak biraz daha büyük bir araba almamış olmamanın burukluğu var. daha geniş iç mekan, trafikte daha rahat görülme, daha büyük bagaj hacmi gibi etmenler çok önemli. bu araçlara örnek vermek gerekirse de misal bir ford focus, 2005 - 2006 golf ya da jetta, 2006-2007 civic ya da corolla.

uzun oldu biraz ama yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • atrin  (14.09.10 09:15:04 ~ 09:17:20) 
kesinlikle peugeot ve citroen tavsiye etmem. en azından kasko fiyatı bile o segmentteki diger araclara göre % 30+ daha pahalı. servisi, parçası çok pahalı v.s. ayrıca "it's french, french = sux " diyor ingilizler

gecen hafta ev arkadasima jazz aldık, ben dizel arac kullanıcısı olarak hem ekonomi hem performansı kıskandım diyebilirim. ayrıca donanımı aşmış durumda. (1 yaşında, 11.000 km de 27.500 tl ye aldık. full modeli.)

ben de fiesta, polo ve jazz öneriyorum
  • mat couthon  (14.09.10 10:09:24) 
pindiğim en az yakan dizel araba reno clio . ortalama yüz kilometrede 4 litre yakarak 1200 km gittiğimi biliyorum. tabi donanım olarak yukarıdaki araçlardan daha düşük olduğunu söyleyebilirim. ama ucuzdur. bir avantajı da satmaya kalktığınızda değerini pek fazla kaybetmeden ve alıcı sıkıntısı yaşamadan elinizden çıkarabilirsiniz. honda jazz cillop gibin araba. lakin o kadar az yakmasının sebebi biraz da ilk alındığında arabanın üzerindeki o süpersonik pahalı lastiklerden kaynaklanıyor. orjinal lastikler anasının örekesi gibi pahalı. muadil lastik taktığınızda da yakıt tüketimi artıyor . gerçi jazz'ı eşten dosttan tanıyorum. kullanıcıları daha detaylı bilgi verecektir bu hususta.


  • sarap dumani  (14.09.10 10:58:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.