[]

thy uçak bileti - internet fiyatı vs. acente fiyatı

merhabalar,
thy'nin kendi sitesinde gösterilen bilet fiyatları ile acentelerden alınan bilet fiyatları arasında fark var mı, varsa ne kadar?
internetten alsak daha mı iyi, acenteler çok mu komisyon alıyor?
teşekkürler.

 
bildiğim kadarıyla biletleme ücreti farkı koyuyorlar sadece ki o da 10tl gibi birşey olması lazım.

yine de online alıp bileti havaalanında bastırmak en uygunu gibi. hem kim uğraşacak acenteyle?
  • vampir akrep  (13.09.10 21:41:50) 
Benim bildiğim fiyatlar aynı..Tek fark biletleme servis ücreti olayı..THY'nin sitesinden alırsanız 10-15 tl civarındaki biletleme servis ücreti thy ye gidiyor acenteden alırsanız acenteye..


  • hayattan sikilan adam  (13.09.10 21:44:44) 
peki acentelerde taksit yapma imkanı olur mu? ehe, öğrenciyiz be abi.


  • ender89  (13.09.10 21:45:37) 
online ucuza bulduğunuz bileti acentaya gidip isteyince bizim sistemimizde görünmüyor gibi cevaplar alabiliyorsunuz.ayrıca ardarda girdiğim farklı acentalardan ayni bilet için farklı fiyatlar bile aldım.


  • vox veritas vita  (13.09.10 22:10:30 ~ 22:10:54) 
acentelar hizmet ücreti alırlar bilet için 10 lira civarında. onların kazancı sadece bu (çok önceden topluca bilet alan büyük acentelar hariç) zaten vergilendirilmesi de öyle oluyor. 100 liralık kdv'den muaf bilet parası + 10 liralık kdv dahil hizmet geliri..


  • azimlii  (13.09.10 22:51:42 ~ 22:52:31) 
peki ya taksit?


  • ender89  (13.09.10 22:53:26) 
thy maximum karta 2 ya da 3 taksit yapıyor zaten internetten almayı düşünürseniz.


  • saclarimdaki papatyalar  (13.09.10 22:57:54) 
yurt disi icin bilet alacakken internetten fiyat arastirmasi yaptiktan sonra birkac acente gezmistim. hepsi farkli fiyatlar soyledi. ama cogu internetten daha ucuzdu (inanmayabilirsiniz). ve ben acenteden internetteki fiyata kiyasla cok uygun fiyata bilet almistim.


  • Ms._mystery  (13.09.10 23:58:30) 
5 tl fark var. 29 tllik bilet thy websitesinden/çağrı merkezinden alınırsa vergi & hizmet bedeli dahil 59tlye geliyor; acenteden alınırsa (thy bilet satış ofisi de olabilir) 64 tlye. bileti online almak istemiyorsanız, websitesinden rezervasyon yaptırın o kodla acenteden alabilirsiniz; bileti sistemde görememe gibi bir durum olmaz. acentede aynı zamanda 6 taksit imkanı da olur.


  • muk  (14.09.10 13:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.