[]

Hangi Dijital Fotoğraf Makinesi

Eski makineyi alalı 5,5 yıl oldu ve yenisini almanın zamanı geldi. Aşağıda istediğim temel özellikleri yazacağım. Bu özellikleri tutturan hangi marka veya model biliyorsunuz?

1- En az 10x optik zum

2- Bataryası iyi gitsin. Mesela gün içinde 70-80 fotoğraf çektikten sonra ben bittim abi demesin. Bazen zum ayarlaması yapılıyor, makine açık kalıyor sonraki fotoğrafı çekmeyi beklerken. Dolayısıyla eski makine ile 100 fotoğrafı göremiyorum bu durumlarda.

3- Hızlı olsun. Düğmesine basmamla birlikte çekime hazır olsun. Kapağı açıyorum, zum ayarlaması yapıyorum, görüntüyü ekrana veriyorum diyene kadar poz kaçıyor eskisinde. Aynı şekilde fotoğraf kayıt hızı da iyi olsun, zumlama hızı da.

4- Görüntüler net, doğal renginde ve canlı olsun özellikle ışığın az olduğu ortamda. Arka plan gürültüsünün minimum olması çok önemli. Hafif loş da bile gürültü olması rahatsız edici.

5- Optik zumu var diye dana gibi olmasın, mümkünse sığsın cebe. Flaş ışığı da kapaklı olursa iyi olur. İstemediğim zaman kaparım elle.

Bu özelliklere hangi marka ya da model daha yakın sizce?

 
Sony NEX-3 serisi derim ve alır başımı giderim... Tabi paran varsa bi de!


  • cnky  (13.09.10 20:55:29) 
5. madde olmasaydi, siradan bir dslr isinizi cok rahat gorurdu.

Ama o 5. madde yok mu, ah o 5. madde.
  • lightblue  (14.09.10 02:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.