[]

Yedi ( 7 ) Yaşındaki Çocuk İçin Gitar

Oğlum olur, harçlıkları ile kendisine küçük bir gitar aldı.
Şimdi bi hevesle başlayacak ve iki sonra gitarı kenara atacak, ne yapmak lazım, hevesi biraz uzun soluklu olsun istiyorum. Evde gitar çalmayı bilen de yok, şimdilik teyzesinden yardım alacağız ama hani internette falan varsa tavsiye edebileceğiniz siteler onlara da bakalım.

Not: Şimdilik bir kursa gönderemem.

 
www.gitardersivideo.com

(bkz: selim ışık)

ve google da: "selim ışık gitar dersleri" olarak aratın.
  • gozyakansakiz  (13.09.10 12:31:14 ~ 12:39:19) 
gitar çalan model olarak alabileceği adamları gösterseniz?

mesela ben çocukken desperado filmine antonio banderas ın çocuğu elindeki küçük gitarı alıp tek eliyle havada döndürmesinden epey etkilenmiştim. "vay be adam süper gitar kullanıyo" diye. 7 yaşındaki çocuk desperado izlemeli mi orasına siz karar verin.

sonra kızların gitar çalan erkeklere hasta olduğu klişesini gösterin çaktırmadan. film olur, canlı örnek olur...
  • ya ben lan neyse  (13.09.10 12:33:05 ~ 12:33:41) 
parmakları küçük olduğu için başlangıçta oldukça zorlanacaktır, o esnada hevesini kaybetmesi yüksek ihtimal. o yüzden, temel akorlarla basit ritm veya arpejlerle başlanabilir. böylece basit de olsa bir şeyler çalabilmeye başlar, işin keyifli tarafını keşfeder. bu da hevesini canlı tutar. tabii ki bu aşamada bir yandan da parmaklarının pozisyonlarını, temel teknik hatalarını kontrol edip düzeltebilecek biri varsa etrafta, tekniği de yanlış oturmuş olmaz.


  • dave87  (13.09.10 12:47:04) 
lynyrd skynyrd - free bird dinletin. 10 dakika boyunca bi gitarla neler yapılabilir duysun. =)


  • i was me but now he s gone  (13.09.10 12:56:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.