[]

helal domuz

kafama takıldı şimdi bu hayvan kendi pisliğini yediği için haram dimi? tamam işte bunu özel şartlarda besleyip kendi pisliğini değilde normal etini suyunu versek bu domuz helal olur mu? açık aramıyorum kafama takıldı o yüzden sordum.




 
islamiyette bug arayışı içindesin gibime geldi :)
kafadan domuz eti haram denmiş b*okunu yiyen domuz haram denmemişki o yüzden senin düşüncen fatal error verir bence.

  • ceo  (13.09.10 12:16:25) 
ayrıca bi de çift toynaklı mı ne öyle hayvanlar da harammış. deve filan.


  • i was me but now he s gone  (13.09.10 12:19:42) 
deve kesiliyor kurbanda diye biliyorum ben.


  • jameskeenan  (13.09.10 12:21:57) 
@jameskeenan evet hatta çok pis sallamıyorsam thy yapmıştı öyle bişey sanırım.


  • cagdassalur  (13.09.10 12:25:24) 
çift toynaklı hayvanların haram olması mevzusu bana biraz Musevilikteki kosher kavramını hatırlattı. Sanırım karıştırıyorsunuz.

Domuz konusuna gelince, kendi bokunu yediği için haramsa ciddi bir bug var ortada demektir. Zira tavşan falan da kendi bokunu bolca yer. Kaprofaji en sevdiği hobilerindendir. Aynı şekilde tavşan yemek de insanoğlunun en sevdiği hobilerdendir. Hmmm...
  • natura horror vacui  (13.09.10 12:27:49) 
bir makaleden alıntı:

"Ancak, pislik yiyen hayvan yalnızca domuz değildir. Tavuk, ördek, horoz, kuşların bir bölümü pislik yerler. Deniz ve iç sularda yaşayan tüm balıklar leş yerler. Hemen hemen bütün balıklar insan cesetlerini didik didik ederek yerler. Yayın balığı, solucandan kurbağaya, fareye ve hatta yılana kadar her şeyi yer. Lağım ağızlarında dolaşmayı çok seven kefal balığı oralarda ne yer?

yani ceo'nun dediği gibi oluyor durum. ayrıca islamiyet sorgulanıp, üzerinde düşünülecek bir şeydeğil. zaten sana kesin kurallar çiziliyor birçok konuda. "düşünmek bile adamı dinden çıkarır" diye. bu konuda da düşünmene hiç gerek yok. haramsa haramdır:)

www.sorularlaislamiyet.com

burada da işin teknik açıklaması verilmiş.

ayrıca bir dipnot vereyim. domuz eti yiyenler bu etin inanılmaz enerji verdiğini söylüyorlar. doğruluğunu bilemem elbette.
  • atmosphere  (13.09.10 12:44:36 ~ 12:46:02) 
aga afedersin ama mesele bok yeme meselesi değil. mesela pisliğini yiyen hayvanı kestiğinde eti kokmayacak, hayvan pisliğini yemişse içi temizlensin diye kesmeden birkaç gün bekleyeceksin. sonra yiyebiliyorsun etini.

kabaca bildiğimi söyleyeyim: mesela yırtıcı hayvanın etini yiyemiyorsun, sonra haşerat sınıfına giren böcek neyin onları yiyemiyorsun (çekirge yeniyor), leş yiyen hayvanın etini yiyemiyorsun. mezheplere göre küçük farklılıklar var. mesela benim şafi bir arkadaşın kirpiyi yemeye kalkışmışlığı vardı.

domuz da ayetle haram kılınmış, ne yedirirsen yedir haramdır.

ama açlıktan öleceksen ölmeyecek kadar yiyebilirsin herşeyden.
  • ya ben lan neyse  (13.09.10 12:45:39 ~ 12:58:58) 
o sıcakta domuz eti birkaç saat içinde kurtlandığı için. yasak denmiş bitmiş bu kadar basit.


  • groove salad  (13.09.10 13:02:39) 
canlar islamiyette herşey mantık çerçevesinde değildir. 100 yıl sonra uzay teknolojisiyle domuz dunyanın en hijyen hayvanı olsa bile, kuran a update gelemeyeceği için haram olarak kalacaktır :)


  • rakim efendi  (13.09.10 13:27:22) 
domuz eti etler içinde en kalorili olanıdır. sağlık açısından zararlı olduğu düşünüldüğünden belki yasaklanmıştır


  • overdose  (13.09.10 13:55:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.