[]

Tırnak Estetiği

Selam millet,

Yaklaşık 20 yıldır tırnak yiyen birisiyim..Bilinçli yemiyorum bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum..Bu bende bir fobi gibi oldu..Tırnak fetişi gibi bir şey oldum..Kadın erkek kimle tanışırsam tanışayım ilk önce ellerine ve tırnak yapılarına bakıyorum..Kafamda oluşturduğum belli başlı tırnak şekilleri var..İnsanları artık bu şekillere göre kategorize bile etmeye başladım..Birinin tırnaklarını görünce direk şunda da bu tarz tırnak vardı diyebilir haldeyim.

Gelelim esas soruna..Tırnak yeme meselem yüzünden orta okulda iken sol işaret parmağımın tırnağı iltihap kaptı ve düştü..Daha sonra çıkan tırnak da çok kötü şekilde çıktı..Diğerlerinden daha yüksek çirkin bir görüntüsü var ve bu benim gibi bir insanı çok rahatsız ediyor..Her ortamda ellerimi saklama hissi duyuyorum..

Bundan kurtulmanın yolu var mıdır?

 
kesinlikle denemişsindir ama söyliyeyim, acı oje var. onu sürdüğünde istesen de yiyemezsin tırnaklarını.

tırnaklarnın görüntüsünü de kafana takmamalısın bence. ne kadar güzel tırnaklı güzel elli insanlar var ama tırnakları pislik içine. temiz olması estetik olmasından daha iyidir.
takmamalısın bence.
  • redtikleep  (12.09.10 14:50:03) 
Maalesef takmamazlık edemiyorum :(


  • hayattan sikilan adam  (12.09.10 14:58:30) 
estetiği siktir et temiz olsun yeter hacı.


  • ceo  (12.09.10 15:01:32) 
o kötü duruyor dediğiniz tırnak için her parfümeride satılan tırnak üstü törpülerinden alın. ama iyisinden olsun çok uydurukları da var onlar işe yaramaz. üzerinde genelde numaralar olur 1,2,3 gibi. o sırayla törpülersiniz tırnağın üst kısmını ve düzleştirip parlatır tırnağı. bir dermatoloğa da danışabilirsiniz belki bir merhem vs. önerebilir.

tırnak yeme huyunuz için de acı oje işe yarayabilir ama bu kadar kafaya takmanız bana normal gelmedi, bir uzmandan psikolojik destek almanız belki yerinde olur. gidemem diyorsanız da o halde güzel bir manikür seti edinin. her banyodan sonra az az düzeltin tırnaklarınızı ve tırnak etlerinizi. sonra bir damla badem yağıyla masaj yapın iyice emene kadar.
zamanla tırnaklarınız güzelleşecek. elinizi ağzınıza her götürdüğünüzde kendinize "bak ellerim ne güzel oldu kemirirsem bozulur" diye hatırlatmayı başarırsanız bırakmanıza yardımcı olabilir. tırnaklarınız kısacık olsun, tırnak etleriniz düzeltilmiş olsun ki yiyecek bir şey kalmasın.

ama yine de psikolojik destek diyorum ben.
  • quasiromantic  (12.09.10 15:26:40) 
@hayattan sıkılan adam,

seneler önce bir dost meclisinde bir dostum aynı dertten yakınmıştı. bir kız da bunun tedavisinin mümkün olduğunu, eskisi gibi olabildiğini söylemişti ama o kadar.
gerisini bilemem. paylaşayım dedim.
  • deeperdown  (12.09.10 15:44:20) 
Bilgi için teşekkürler deeperdown


  • hayattan sikilan adam  (12.09.10 19:04:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.