[]

basketbol forma numaraları

avrupa'da ve nba'de standardı nedir bunun? 4'ten başlıyormuş diyola. sebebi ne?




 
hakem 3 saniye işaret ederken forma numarası 3 olanlarla karışmasın diye. nba de istediğin numarayı giyebilirsin. hatta 00 bile.


  • barış manço  (12.09.10 03:06:50 ~ 03:07:37) 
belkide her ikisidir!

both
  • barış manço  (12.09.10 03:21:06) 
liglerde eskiden 4-15'ti. sadece euroleague'de serbestti ama o da sınırlıydı sadece 16-17 falan görüyordum eskiden. şimdi ise türkiye liginde de euroleague'de her numara serbest. 0 ve 00 hiç görmedim ama. nba'de ise zaten yıllardır 0 ve 00 dahil olmak üzere 99'a kadar numara var. ve avrupa ve dünya şampiyonalarında da 4-15 giyilir, basketbol geleneğini bozmama,takım bütünlüğünü bozmama falan açısından.


  • baldur  (12.09.10 09:10:11) 
ikisiyle de alakası yok. tamamen teknolojik bir durum. nba'de istediğin numara scoreboard'da görünebiliyordu; ama avrupada giydiğin forma numarasının karşısındaki ışık yanabiliyordu sadece, anadolu'da hala öyle. avrupada bu kalktı artık çoğu yerde. bunun kalkabilmesi için resmi maç yapılan her salonun teknolojik olarak bu seviyede olması gerekiyor, daha var yani bize.

dünyaca yapılan turnuvalarda da aynı sebepten bu geçerli...20 yıl sonra geçer.
  • kobunder  (12.09.10 09:24:02 ~ 09:24:48) 
kobunder türkiye ikinci(hadi olmadı birinci) basketbol liginde istediğin numarayı giyebiliyorsun skorboardda görünüyor ama aynı ülkedeki dünya basketbol şampiyonasında skorbord yetmezliği var öyle mi? ilginçmiş.


  • baldur  (12.09.10 11:44:20) 
nba'de de 55e kadar serbest. sonrası özel izine bağlı. tek elle gösterilemediği için diğer rakamlar (faüllerde gösterirken) avrupada eskiden 4-15 arasıydı. 3'lük işareti ile karışmaması için 4 ten başlıyordu. artık avrupa da 55e kadar serbest.


  • sijwocaq  (27.09.10 22:38:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.