[]

PDF'ten kitapcik yapmak

Iyi gunler. Canon fotograf makinasi aldim. Icinden Turkce kullanim klavuzu cikmadi. Internetten PDF buldum, o da a4 kagida, ve 200 bilmem kac kusur sayfa.

Bunu a4 kagida yatay bir sekilde, her 2 sayfayi bir a4'e sigdiracak sekilde nasil kitap haline getirebilirim ? Universitelerde, fotokopicilerin ders kitaplarinin korsanlarini yaptiklari sekilde yani :D

Ya da basit bir islemse birisi acaba yapabilirmi boyle bir guzellik :)

 
pdf ile matbaaya git direk o halleder. kadikoy cemil copy olabilir.


  • insect  (11.09.10 22:22:47) 
Londradayim hocam ya, cemil uzak biraz :D


  • arnatuile  (11.09.10 22:23:41) 
makinanızı güle güle kullanın, 200 sayfayı ikili şekilde 15 liraya basıp ciltletecek baskıcılar var. pdf i direk usb de götürürseniz 10 dakikada hallediyorlar, ben bir sürü pdf bastırdım o şekilde.

eh londrada da baskıcı vardır herhal.
  • kopek  (11.09.10 22:24:26 ~ 22:25:02) 
cillop gibi yazicim var, o yuzden kendim basayim dedim. ama yapamazsam oyle yapicam. zaten kendim icin de degil ya. kardesime lazim. makinayi alirken destek cikti da biraz :) ara sira ona da kullandircam :D


  • arnatuile  (11.09.10 22:37:33) 
dediğin gibi bi ayar var pdfte duyuruyu biraz daha tutarsan cevap çıkar bence. biraz baktım pdfte nasıl yapılıyor diyede bulamadım, banada fotokopicide enstütüden bi çocuk yardımcı olmuştu dediğin gibi yapabilmem için. dur dur biraz daha çıkıcak cevap.


  • ceo  (11.09.10 22:43:50) 
londra'da fotokopici tavsiyesi istemeyeceğinize göre heralde kendi yazıcınızla halletmek istiyosunuz?

önce cutepdf isimli programı indirin kurun. kurulmuş şekilde kalsın o öyle. yazdırmak istediğiniz pdf'i açın.

file-print
page scaling: multiple pages per sheet
pages per sheet: 2
page order: horizontal

printer name de cutepdf olacak. size dosya ismi soracak o esnada, onu yazıp kaydedin. (bundan sonrası önlü arkalı yazdırma için. önlü arkalı istemiyorsanız direkt o şeklini de yazdırabilirsiniz.)
kaydettiğiniz dosyayı açın, yazdırma özellikleri deminki gibi değil de default ayarlarında olsun. printer name sizin yazıcınızın ismi olacak bu kez. subset'te odd pages seçili olacak. reverse pages'a da tik atın ve yazdırın. sonracııma son yazdırılan kağıt en üstte olacak şekilde tekrar yazıcıya yerleştirin. yine print'e gelin, bu sefer even pages'ı seçin, reverse pages'ta tik varsa kaldırın.

edit: cillop gibi yazıcınız varsa onun önlü arkalı yazdırma seçeneği vardır zaten. yine file-print sayfasında properties diye bir şey var, oraları kurcalarsanız çift taraflı yazdırma seçeneği gibi bir şey çıkabilir. modelden modele değiştiği için tam nerededir bilemiyorum tabii.
  • galadnikov  (11.09.10 22:45:59 ~ 22:50:40) 
sagolasin hocam, deneyecegim hemen. tesekkur ettim.


  • arnatuile  (11.09.10 22:49:17) 
önlü arkalı yazdıracak olursanız dikkat edin ama sayfanın neresini ilk yazdırıyor neresini son yazdırıyor diye. bir de kağıtların arasına üfleyin böyle ellerinizle açın edin yapışmış olmasınlar. bir tanesini ikili alır, geri kalanının sayfa numaraları yanlış olur falan, allah korusun. :)


  • galadnikov  (11.09.10 22:52:57) 
warez-bb'den 3.3 versiyonunu indirip kurdum. pdf'i aciyorum, print diyorum. hicbirsey acilmiyor :(


  • arnatuile  (11.09.10 23:02:34) 
ctrl+p yapinca oldu :) denemeye devam .


  • arnatuile  (11.09.10 23:03:58) 
pardon ya ücretsiz bi program diye adres vermemiştim ben, warez-bb'ye gerek yoktu aslında. www.cutepdf.com adresinden direkt indirilebiliyor.


  • galadnikov  (11.09.10 23:05:59) 
3-4 sayfa yapti, ama gerisi yok. son sayfada :

ERROR: undefined
OFFENDING COMMAND: ~

STACK:
-savelevel-


diye bir hata kodu var. Acaba neden olmus olabilir ki ?
  • arnatuile  (11.09.10 23:19:36) 
cutepdf çıktısını alırken mi söylüyor bunu? fontlarla ilgili bir problem olduğunu söyleyenler var google'da ama başka şeyler de söyleyen olmuş. sizdeki acrobat'ın sürümü yeni mi? bir de yükleyin isterseniz ben de deneyeyim.


  • galadnikov  (11.09.10 23:34:33) 
Ooof, yine olmadi niyeyse yahu :( 1 sayfaya 4 tanesini sigdiriyor, arkasi bos. ve 1-2-3-4 seklinde degil, 3-4-1-2 seklinde gidiyor. Neyse @galadnikov ustar. galiba sorun bende. artik daha fazla ugrastirmayayim seni. yakinlarda bi yerde matbaa diye bi firma varmis, gideyim orda yaptirayim bari. tekrar tekrar tesekkur ederim, ugrastirdim seni gece gece.


  • arnatuile  (12.09.10 00:33:24) 
aaah, esekligime doymayayim ya. milli macin da heyecaniyla ayarlari sifirlamayi unutmusum. zaten bir sayfada 2 tane olan baskiyi tekrar bir sayfaya 2 olarak yazidirinca 4 oldu tek kagitta :) onu duzelttim oldu yaa. cok sagolasin galadnikov hocam :)


  • arnatuile  (12.09.10 00:39:21) 
benim gönderdiğim mi bir tanesine 4 tane sığdırıyor? o ayarlar temizlenmediği için öyledir. multiple pages per sheet değil de none seçili olacak bu sefer. 3-4 1-2 diye gitmesinin sebebi reverse pages'ta tik olması. o dediğim gibi önlü arkalı yazdıracaksanız ilk sayfanın tersi en üstte olsun diyeydi.

edit: heh, tamam o halde. rica ederim. :)
  • galadnikov  (12.09.10 00:41:53 ~ 00:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.