[]

Notebook Secimi -Sizce Hangisi-

selam canlar,

asagidaki laptoplarda iki arada bi derede kaldim sizce bu fiyat araliginda asagidakilerden hangisini tercih etmeliyim? bana gore dell daha agir basiyor ama dell turkiyenin servis agi. dist. durumlari nasil tam bilemiyorum. uc bes hakkinda bisiler yazarsaniz sevinirim canlar.

Baska sitelere bakamadim sayet telefondan giriyorum. sizin bildiginiz daha ucuz satan bi yer var ise yazin pls. hosuma
gider.

www.bimeks.com.tr

www.bimeks.com.tr

bugün alacağız bilgisayarı, 1-2 saat kadar üstte kalırsa sevinirim o yüzden.

 
Acele olduğu için markalarından bağımsız olarak diğer özellikleri karşılaştırarak bir iki şey söyleyebilirim.
Lenovo'nun işlemcisi daha yüksek ama çok fark yok, işlemci modeli daha yeni ama dediğim gibi küçük bir fark var. Belleklerde 2 gb bilgisayarı çalıştırmaya anca yetecektir, onun için 4 gb olması daha iyi olacaktır. Ekran kartlarına gelirsek bechmark listelerine baktığımda aralarında 2-3 sıra oynuyor, 3.class orta düzey diyebileceğimiz kartlar. Ekran kartı bellek mniktarına bakarsak, performansa bellek çok bir fark yaratmaz ama yine de yüksek bellek makbuldür. Ama bana sorarsanız nvidia daha iyi bir seçim olur çünkü atinin performansı göreceli olarak düşük kalıyor ve çok ısınıyor. Oyun oynamak isterim derseniz bunları göz önüne almalısınız. Son olarak işletim sistemi windows basic, kısıtlamaları olması nedeniyle biraz can sıkıcı versiyondur. Buradan hareketle eğer biraz daha karar verme süreniz var ise, elinizdeki nakit miktarına göre ve isteklerinize göre yeniden bir model taraması yapmanız iyi olacaktır. Tabi bu son dediğimi notebook fiyatlarından bihaber olarak yazıyorum, zira fiyatı için en uygun modeller bunlar da olabilir. Kafanızda bir fikir oluşmuştur umarım..
özet editi: Şu durumda lenovo daha iyi gibi yazsam iyi olacak :)
Karşılaştırmaya yardımcı olması için: img821.imageshack.us
  • fretboard  (11.09.10 19:25:08 ~ 19:30:19) 
dell ram'den çok kaybediyor, bence lenovo.


  • fortisvita  (11.09.10 22:23:18) 
kameraları kaç m.pixel
hdmı çıkışları varmı
dvd yazıcıları çift katmanlımı
dell in ekran kartı biraz daha hızlı.
digerininki ise paylaşımlı ve remden yer.
dell tercihlemede marka olarak levonadan üstündür.
Bence dell.


Dizüstünde,ilk sırada toshiba sonra hp sonra dell,sony,samsung,lg,casper,levona.... diye gider.
  • cem mol  (11.09.10 22:53:17 ~ 22:56:50) 
Bende su asamada lenovo'yu tercih edecegim sanirim ama biraz daha arastirmak da fayda var dedim ve bugun almadim cihazi.

tesekkurler.
  • kobretti  (12.09.10 11:35:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.