[]

format ve sonrasında engin bir boşluk.

merhaba, üzerinde win xp olan bir makineye format atmak istiyorum ancak daha sonra üzerinde hiç bir şey olmaması gerekiyor, yani işletim sistemsiz bir pc ye dönüşmeli.. nasıl olacak bu iş? şimdiden teşekkürler..




 
işletim sisteminin yüklü olduğu diski başka bir bilgisayara takıp içindeki her şeyi silebilirsiniz. yada xp cd sini takın şu ekranda img382.imageshack.us bölümleri silin. kuruluma geçmeden bilgisayar a reset atın


  • vincenzo  (11.09.10 16:21:24) 
ilk dediğinizi yapamam ancak ikinci dediğiniz gayet iyi geliyor kulaga.. yalnız garanti midir sonuc? herhalde kontrolü de tekrar acıp bilgisayar, hiç br şey olmadığını görünce yapmış olurum değil mi?


  • raizti  (11.09.10 16:46:39) 
guvenlik nedeniyle boyle birsey yapiyorsaniz format degil wipe yapmaniz lazim.
bunun icin ozel yazilimlar var. diskin butun sektorlerini 0 ile dolduruyor. bunu bikac kere ust uste yapinca diskteki eski veriler neredeyse tamamen silinmis oluyor.

  • cench  (11.09.10 16:50:00) 
xp cd sini tak. Mevcut bölümlerini görüntülediginde herbirine ayrı ayrı sil komutu ver.
Yahutta sagdecene silmek istedigin bölümü sil.

  • cem mol  (11.09.10 16:50:33) 
Başlat-Programlar-Donatılar-Komut İstemi'ne gir, "format c:" yazıp enterla. :D Hiç denemedim ama oluyordur belki.


  • conqueror  (12.09.10 08:13:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.