[]

sigara içmek nasıl savunulur?

evet bir ergen sorusıyla daha karşınızdayım duyuru halkı. durum şöyle; yaklaşık 3 senedir sigara içiyorum 17 yaşındayım. bu süreçte 2-3 defa yakalandım ancak sonra içmiyorum filan diye biliyorlardı. geçenlerde annem beni sigara içerken gördü, bişey demedi. ne diyeceğini bilememiş gibi bi suratı vardı, onun gördüğünü benim farkettiğimi bilmiyor. babama da söylemiştir herhalde. neyse gün gelicek illaki yüzleşmem gerekicek bu konu hakkında. kendimi nasıl savunabilirim? ikisi de sigara içiyor, biliyorum savunulucak bişey değil ama gelecek tepkiyi minimuma indirmek istiyorum. hani duygu sömürüsü filan ne biliyim.


in b4:

*sigarayı bırak hiç uğraşma

*ben senin yaşındayken...bıdı bıdı... dünya senin etrafında dönmüyor... bıdı bıdı... biz de geçtik bu yollardan.. bilmemne..

 
kronolojik sırasıyla söyleyeceğin şeyler
-içmiyorum yeaa bıraktım walla
-ayda yılda bi tane içiyorum
-arada içiyorum
-içiyorum

zamanla onlar da alışıyor zaten.direk ben sigara içiyorum 3 senedir siz de bi sikim çakmadınız ehehe dersen sıçarlar bacağına.
  • ronaldo17  (11.09.10 12:36:54) 
Suçu onlara at.Yıllarca karşımda sigara içtiniz e başladığındada 14 yaşındaymışın zaten. Bebe olmuş oluyosun çocukluk merak ettim size özendim bi kaç kere kullanıncada nikotin bu amk bağımlılık yapıyo öyle kaldı dersin.


  • armutistan  (11.09.10 12:38:55) 
abim de senin gibi düşünüp bir sömürü konuşması yapmıştı.bugüne kadr ben sizi utandıracak hiçbirşey yapmadım gibisinden.peder sağlam bir sıçmıştı bunun bacağına.ben alıştırark yaklaştım yukarıda yazdığım gibi.son zamanlarda odamda püfür püfür içiyorudum.


  • ronaldo17  (11.09.10 12:39:26) 
Basit aslında ikinizde sigara içiyorken benden içmememi ne hakla istiyor ve nasıl bekliyorsunuz sorusu yeterli gelir


  • Rodin  (11.09.10 12:40:10) 
17 yaşındaysan öss'ye atacaksın suçu.. stress'liyim o yüzden tekrar başladim yakin zamanda de..


  • buzzlightyear  (11.09.10 12:43:00) 
bi paket sigara alırım 2 haftaa içerim. tiryaki değilim. böyle kızdığınızı bilseydim onu da içmezdim.


  • advest  (11.09.10 12:45:36) 
@advest "böyle kızdığınızı bilseydim" ne beklenir ki başka?


  • cagdassalur  (11.09.10 12:47:15) 
3 yıllık tiryakiyken bırakmak çok daha kolay olacaktır bırak sen bu boku hem ailenle konuşmasını yapmanada gerek kalmaz


  • ztpz  (11.09.10 13:03:18) 
"daha level 1deyim. sigarayı nasıl bırakırım" diye kafa yormak yerine buna kafa yorman çok hoş gerçekten.

Ama illa ben bu boku içicem. en büyük derdim; anam babam kızmasın diyorsan: "sayenizde yıllarca dumanı içime çektim. Aslında şu an eskisinden pek bir farkı yok. şimdi bana hesap soracağınıza içmeyerek örnek olsaydınız daha iyi olmaz mıydı!"
  • atmosphere  (11.09.10 13:21:09) 
içmek sizin bileceğiniz şey savunmak nedir bak bağırsaklara iyi geliyormuş gibi birşey diyemezsiniz. içiyorum kusura baamayın de


  • humin zararlisi  (11.09.10 13:30:12) 
suçu kimseye atamazsın yemezler. siz de içiyosunuz size özendim sayenizde alıştım vs gibi bir konuşmaya girersen tokadı yersin :D yok öyle bir şey.

o yaşta karşılarına çıkıp bunu kabullendirmeye çalışman hata olur. sen yeterli olgunluğa geldiğinde onlar zaten seçimi sana bırakır karışmazlar.

ha bir de sanıyor musun ki annenin babanın yanında sigara içince o sigaradan zevk alacaksın. o sigarayı gizli gizli içmenin verdiği zevki çok ararsın ilerde ;)
  • combofix  (11.09.10 14:51:48) 
"Siz bırakırsanız ben de bırakırım deyin" ve hepiniz bırakın. Evde herkes balgam çıkarsın dursun.


  • sourlemonade  (11.09.10 18:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.