Giriş
(7)

subdomain kullanma

barfbag
örneğin;www.sitemiz.com olan adrese site.sitemiz.com diye subdomain aldım. ftpden de site.sitemiz.com dan kullanıcı girişi yaptım ama olmuyor... normal sitede www.sitemiz.com olan sitedenormal bi site, subdomainli siteye de joomla kuracaktım. olmadı, nedendir acaba?
örneğin;
www.sitemiz.com olan adrese site.sitemiz.com diye subdomain aldım. ftpden de site.sitemiz.com dan kullanıcı girişi yaptım ama olmuyor... normal sitede www.sitemiz.com olan sitedenormal bi site, subdomainli siteye de joomla kuracaktım. olmadı, nedendir acaba?
0
barfbag
(09.09.10)
ne tür bir hata alıyorsunuz ve kontrol paneliniz ne? (cpanel, plesk v.s.)
0
hayattan sikilan adam
(09.09.10)
cpanel üstadım. jooomla açılmıyor işte:/ joomlayı www.sitemiz.com örneğinin üzerinde kuruyorum ama ben site.sitemiz.com un üstüne kurmak istiyorum. yani subdomaine.
0
🌸barfbag
(09.09.10)
cPanel muhtemelen oluşturduğunuz subdomain adıyla bir klasör oluşturmuştur public_html içine.

Mesela sub.domain.com şeklinde bir subdomain oluşturursanız public_html içine sub diye bir klasör açar ve sub.domain.com dediğinizde o klasörü listeler.

Joomla dosyalarını oraya atıp kurulumu yapın. Joomla ayarlarından da domain adresini sub.domain.com şeklinde belirtin.

Eğer reseller hesabınız varsa veya WHM'de hesap açma yetkiniz daha kolay bir yol da direk subdomain ile hesap yaratmaktır. Create a new account kısmında domain bölümüne sub.domain.com yazarak açacağınız tamamen ayrı bir hesap çok daha etkili çalışacaktır.
0
hayattan sikilan adam
(09.09.10)
üstadım evet dosya oluşuyor ancak şu şekilde public_html/site ve adres çucuğund şöyle gözüküyor bu; www.sitemiz.com/site neden böyle oluyor ki acaba :/
0
🌸barfbag
(09.09.10)
site.sitemiz.com yazdığınızda açmıyor mu?
0
hayattan sikilan adam
(09.09.10)
default web site page diye birşey çıkıyor :/
0
🌸barfbag
(10.09.10)
www.ktunnel.com üzerinden girmeyi deneyin bir de..ha bir de site dizinine bir index.html atıp öyle deneyin o index çıkacak mı site.sitemiz.com yazınca
0
hayattan sikilan adam
(10.09.10)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.