[]

Çılgın bilgisayarcılara soru...

Arkadaşlar merhaba,

şimdi sorum şu, bizim bir bowling salonumuz var. bunun skorlama yapan cihazları fi tarihinden kalma. 2mb ram ile çalışan bilgisayarlar. 1 bilgisayar 2 cihazı kontrol ediyor ve toplam 3 bilgisayarımız var. Bu emektar arkadaşların 2si geçen gün hakkın rahmetine kavuştu. Yani skorlama bilgisayarları açılmıyor. Ben diğer çalışan bilgisayarın hard-diskini söküp çalışmayanlara taktım ve çalıştığını gördüm. yani sorun diğer ikisinin hard-disklerinde.

Sonra çalışan hard diski xp bilgisayarlardan birine taktım. bilgisayar hard diski okudu. ardından diğer hard diski de bağladım ve bir hard-disk kopyalama programında sektör sektör kopyaladı. Ardından yeni kopyalanan diski tekrar taktım ancak çalışmadı.

Şimdi muhtemelen bu bowling firması diskini kopyalamaya karşı bir şekilde koruyor. Benim sorum şu, ben bu sistemi güncel bilgisayarlarda nasıl çalıştırabilirm? Emülatör tarzı bi program var mıdır benim direk bu hard diski seçip başlatabileceğim?

Fikri veya önerisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

 
hard-disklerde sorun vardır zaten ona bir şey demiyorum. başka hard disklere de kopyaladım onlarda da çalışmadı olay.


  • slowly gencolez  (09.09.10 21:03:32) 
kopyalamakla olmaz. Eski hardisklerin imajını alıp onu yazmanız lazım yeni HDD ye. Kopyalama işleminde bir çok gizli dosya ve sistem dosyası kopylanmamıştır.


  • kölemiyim sana ben  (09.09.10 21:13:38) 
hangi programla kopyaladın bilmiyorum ama bir de acronis truimage ile dene istersen.


  • hububrad  (09.09.10 21:41:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.