[]

Stealth Marketing

Merhablar!
Eminim cogunuz Mini Cooper in BMW firmasinin oldugunu biliyordur. Ayni sekilde Burger King Acmak istediginiz zaman Sbarro ve Popeyes da acmak zorundasiniz. Bir baska ornekte Alienware bilgisayarlarinin aslinda DELL oldugudur. Makale odevim dogrultusunda bu tip firmalari arastiriyorum. eger akliniza gelen varsa lutfen paylasmaktan cekinmeyin, her turlu ornek isime yarar su durumda. Uluslar arasi firmalar olursa daha iyi olur, tesekkur ederim!



 
lenovo laptoplar aslında IBM diye biliyorum ben. ama onlar küçük bir şirketi aldılar gibi bir şey oldu sanırım. sayılır mı bilmem.

yerel olarak arçelik-beko ve vestel-regal var bildiğim.
  • gholeman  (08.09.10 18:19:30) 
audi'nin volkswagen'in olması...


  • esenboga  (08.09.10 18:40:20) 
arabalar için böyle bir tablo oldugunu hatırlıyorum. biraz araştırmak lazım.

biraz araştırdım ve şöyle bişi gördüm. benim hatırladığım daha kapsamlı birşeydi. neyse umarım işinize yarar

www.chaucery.com
www.chaucery.com/misc/images/carManufacturers.png
  • geven kafa  (08.09.10 18:48:07 ~ 18:56:41) 
markalarin tek cati altinda olmasindan bahsediyorsaniz buna verilebilecek yuzlerce ornek vardir. mesela diasa ve carrefoursa sabanci holdingtir.
General motors'a bakinca da bircok otomotiv ile alakali markaya sahiptir. hatta opel markasi amerika'da farkli bir isimle de yer alir.

  • dengesiz pamuk  (08.09.10 19:00:59) 
ingiltere'de opel vauxhall adıyla satılıyor çoook uzun yıllardır.


  • stephen dedalus  (08.09.10 20:13:54) 
Araba markaları için :

2008:
jalopnik.com

2010:
jalopnik.com
  • skatheist  (08.09.10 21:03:35) 
skatheist, benim gördüğüm şey tam da buydu. sen benden daha çok yaşıyacaksın =)


  • geven kafa  (08.09.10 21:22:32) 
* pizza hut & kentucky fried chicken

* coca cola - fanta - sprite - cappy

* pepsi - yedigün - fruko

* cola turka - çamlıca gazoz
  • robinbook  (09.09.10 00:09:30) 
PackardBell - Acer


  • maden suyu  (09.09.10 05:42:24) 
Maden suyu,
Kaynak verebilir misin Packard Bell ile Acer icin. Cunku birde ACER USA diye bisi var burda, bizim kullandigimiz Acer dan ne kadar farkli bilemiyorum ama modelleri ayni. Kaynak verirsen kullanmak isterim bu bilgiyi (Work cite olmadan bilgi verirsem puan kiriyolar, kaynak gostermem gerekiyor malumunuz :) )
Herkese Tesekkurler!
  • Mccknightt  (09.09.10 16:28:17) 
  • maden suyu  (10.09.10 02:57:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.