[]

engelli personelin kaprisleri

başlık için üzgünüm. ama artık durum bizi çıldırtma noktasına geldi.

kardeşim hem okuyup hem çalışma yoluyla ve eğitimini finanse etmekte. çalıştığı işyerinde görme engelli bir personel var ve şu anda aynı bölümde (santral) görev alıyorlar. ancak bu arkadaş biraz garip. işe çoğunlukla gelmiyor. geldiğinde de kulaklığını takıp paso müzik veya sesli e-book dinliyor. iki kişinin bile kimi zaman az geldiği bu büyük iş yerinin santralini kardeşim tek başına götürmeye çalışıyor haliyle.

amirler de bu duruma vicdan penceresinden bakıp ses etmiyorlar.

bir de abuk sabuk zamanlarda izin alıp pat diye kaybolması var. okulunun bittiği hafta (haziran ayı) kardeşim rehavetle izin alacağı sırada, bu arkadaş kayboluyor. bizim bütünt atil planları suya düşüyor. bu yaz güç bela bir hafta izin koparabildik. amirlerden değilha bu aradaşın bitmek bilmeyen izinlerinin arasından bulduğumuz arayı değerlendirdik.

şimdi benim gördüğüm kadarıyla bu arkadaş fiziki engelini çıkar amaçlı kullanıyor. ne yapabilirim?

a) kendisine dalayım mı?
b) müsamahakar davranan üst makamlara yazılı şikayet versem işe yarar mı?
c) yoksa hepten "vay vicdansızlar, allahsızlar" damgası yer miyiz?

 
c olur o direk. kardesının ıse alınması da arkadasın isini yapsın diyedir.. kardesın adamla arayı ıyı tutsun. izin vs durumunda idare edebilecek kıvama getirsin baska yolu yok gibi.


  • bryan fury  (08.09.10 13:36:43) 
Yazılı şikayet vermelisiniz. Görme engeli, işitme engeli vs. varsa ve kendisine acıyorlarsa o halde işten emekliye ayırıp maaş başlasınlar ve kardeşinizin yanına işini yapacak bir eleman versinler. Olacak iş değil.

Şikayetçi olunuz efendim.
  • ornette  (08.09.10 13:37:14) 
amirleri de iş yapıyor sonuçta kardeşin gitsin konuşsun şirket orası yarıdm kuruluşu değil. bi kişi engeline rağmen çalışmak istiyorsa ne güzel hatta teşvik edilmeli ama bu engelini çıkarı için kullandığı zaman iş değişir.


  • cagdassalur  (08.09.10 13:40:17) 
kardeşin işini mükemmel yapmayı bıraksın. sadece elinden geleni yapsın. görme engelli kişinin işleri aksattığı ortaya çıktığında zaten olan olacaktır. işler aksayınca kabak kardeşinizin başına patlarsa görme engelli kişinin yanında müdürlerine istediğiniz saatte gelin kontrol edin bakalım işini kim aksatıyor desin.


  • atrin  (08.09.10 13:47:59) 
Malesef sonuc yuksek ihtimalle c olacak gibi geliyor. turk insanindaki o hissiyat burada devreye giriyor. bana kalsa kardesiniz direk gidip durumu konussun. engelli oldugu icin bazi durumlarin idare edilebilecegini ancak isin genel olarak kendi uzerine yigilmis olmasinin dogru olmadigindan falan bahsetsin. yani derdini anlatirken engelli olusundan degil, isin kendisinin uzerine kalisindan ve bunun sebebinin de arkadasin engelli olusu degil, is sorumlulugunun olmayisindan dem vurmasi gerekiyor.


  • dengesiz pamuk  (08.09.10 14:37:08) 
d) kardeşiniz tek kişilik çalışsın, telefonlar geciksin, yanlış bağlansın vs. belki o zaman, bir ihtimal diğer arkadaşın işini savsakladığı ortaya çıkar. görme engelli olması işini yapmayacağı anlamına gelmiyor. bizde de var keza bir tane it gibi çalışıyor çocuk


  • no avalon  (08.09.10 14:46:16) 
ben de b diyorum


  • jerith royal  (08.09.10 15:28:50) 
amirler de vicdansız damgası yemek istemedikleri için konuya ilgisiz duruyor olabilirler. belki kardeşiniz bir adım atsa ve ortadaki haksızlığı uygun şekilde dile getirse diğerleri de dökülüverecek. öyle olmasa bile kardeşiniz önce iş yavaşlatsın adamın kusurunun ortaya çıkması için, iki kişilik değil kendi çalışması gerektiği kadar çalışsın; yok bu sonuç vermezse ciddi bir şikayette bulunsun bence.


  • quasiromantic  (08.09.10 22:01:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.