[]

starcraft 2

replay dosyasını nasıl .avi haline getirebilirim? hatta bunun replay'leri nerede saklanıyor?




 
mpq dosyalarındadır herhalde. bi editor lazım . bilmiyorm starcraft ı ama blizz genelde öyle birşey kullanıyor hep.


  • foverine  (08.09.10 03:44:30) 
ah bir de çevirebilsem .avi'ye.


  • sanal uyku  (08.09.10 03:56:09) 
Benm bildiğim replayler aviye çevrilirken oyunu ekran kaydedici bir program ile kaydetmeniz gerekiyor. Zira replaylar aslında bir notebook üzerine yazılan komutlar gibi.. Mesela oyun başladı ve;
size bir takım resourcelar verildi --> add gold xxx silver yyy.
binalar verildi --> add building barracks add building HQ
mesela 20. saniyede asker çıkarmaya tıkladınız --> add soldier time 00.20
mesela 25. saniyede çıkan askere sağ tıklayıp mapte bir yere tıkladınız --> entity00013 move (256,312)
yani herşey oyun moturunun yorumlayacağı şekilde bir text olarak tutuluyor ve oyun motoru bunu işlerken bir sırayı takip ediyor. bu yüzden replayin ortasından çat diye başlayamıyorsunuz zira daha önce yapılan hareketlerin derlenmesi gerekiyor. replayler az yer kaplıyor çünkü text olarak kayıtlı. eğer video formatı olsalardı en dandik çözünürlükte 1 saatlik warcraf 3 replayi 35 KB değil 300 MB olurdu. Muhtemelen starcrafttada böyledir bu. Şimdi ben bunları neden anlattım. Bilmiyorum.
  • colt18  (08.09.10 08:25:04) 
gece yazacaktım da kalmış. evet direk video dosyası olarak kaydetmiyor, oyun içinden görüntü almam gerekecek sanırım. bunu başarıyla yapan programlar hangileridir?


  • sanal uyku  (08.09.10 12:55:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.