[]

facebook sorusu

vallahi aradım, ama sonsuz sayıda sayfa çıkınca bununla ilgili ve ben bir türlü öğrenmeye çalıştığım şeyi bulamadıkça, sıkıntı bastı yeminle.
derdim şudur: ben listemde olan bir arkadaşın bildirimlerini, fotoğraf ekledi olsun, şunla arkadaş oldu olsun, durum bildirimi olsun, hiçbir şeyinin benim anasayfamda çıkmasını, bana duyurulmasını istemiyorum. 'arkadaşını sil gitsin' hakikaten çok daha şukela bir çözümse de, anlatsam üç sayfayı bulacak durumlardan dolayı silemiyorum da. bir de işin daha da şeysi, mümkünse arkadaş bu bildirimlerden çıkarma halinden haberdar da olmasın istiyorum. mecbur liselilik yapıcam artık, başka çare kalmadı.

şimdi. 1 saattir facebook'un ilgili olabilecek her bir yardım başlığını okudum. bulabildiğim yegane şey şu oldu: anasayfada, misal ahmet kişisinin paylaştığı fotoğrafın üzerine geldiğinde, sağ üst taraftaki çarpı'ya tıklandığında, aşağıda 3 seçenek sunuyor: "ahmet'i gizle, "spam olarak işaretle" ve "iptal" olmak üzere. bu "ahmet'i gizle" seçeneği tam da benim aradığım şey midir? ben artık bu arkadaşın facebook hayatının bildirimlerini almayacak mıyım? üstelik o da benim bunları almadığımdan hiç haberdar olmayacak mı? kendisiyle facebook ilişkimiz, arkadaş listelerimizde birer isim olmaktan ibaret olacak mı?

çare bu değilse, ama bildiğiniz başka birşey varsa, bir deseniz o nedir, ne güzel olur anlatamam.

 
evet çare bu."ahmeti gizle"..onun da bundan haberi olmaz.ben de yaptım çoğuna bunu :)


  • lavitaebella  (08.09.10 01:29:00) 
oha be arkadaşım. bu ahmet'in senin onu gizlediğini öğrenmesi seni ne sıkıntılara sokmuş böyle. hide ahmet'e tıkla, korkma bir şey olmayacak. ben listemin yarısına yaptım bunu.


  • i ve been mistreated  (08.09.10 01:29:48 ~ 01:30:05) 
yahu cümleten teşekkür ederim. kaç gündür sinir kaynağı olmuştu bana. gizledim, rahatladım, kontrol etmek için anasayfaya baktım, harbiden hiçbir şey yok. yeminle rahatladım:) hayır arkadaş insan bir yaştan sonra lise algısına dönünce vicıt da yadırgıyor, olmuyor yani:)
çok çok teşekkürler yeniden:)

@esrefoldu: evet senin dediğin başka birşeymiş:) sırf daha afili duruyor diye ilk senin dediğini yapayım dedim. daha bir ciddi geldi:) ama yok, ordan bildirimler engellenmiyor:)
  • idyl  (08.09.10 01:38:51 ~ 01:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.