[]

Dil Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar yine sizlere bir sorum olacak.Önce durumu özetleyim sonra tavsiyeleri alalım,konuşalım :)

Ben Mülkiye'de Siyaset bilimi ve Kamu Yönt. okuyorum.İntermediate düzeyinde İngilizcem var ve geliştiriyorum sürekli.Ayrıca liseden kalma giriş seviyesi biraz Almancam var :)
2.Yabancı dil için hangi dili almam gerekir,Tömer e gideceğim dil için ,mezun olmadan tüm kurları bitirmeyi düşünüyorum.
İdeallerim ise Fransa'da Sorbonnne veya Amerika olur Hollanda olur ya da Almanya da yüksek öğrenimime devam etmek.Zor olsa da Dış işleri memurluğu istiyorum diplomatlık falan ama zor işte.Şimdi gelelim meseleye.Hangi dil benim için daha cazip?Hangisi ilerde iş ve eğitim yaşamımda daha yardımcı olur?
Kafamdaki diller avantajları ve dezavantajları;

Fransızca:Öğrenmesi bolca emek gerektiren,zor ama eğlenceli bir dilmiş.Sorbonne için de iyi olabilir.Ama Fr. eski önemini koruyor mu emin değilim.

Almanca:Başlangıç seviyesindeyim yabancılık çekmişyorum o kadar.Kelimelere,okunuşlara biraz alışığım ama o kadar gurbetçi var ki aranan sayılı adamlardan olamam gibi düşündüm :)

Rusça:Bana nasıl bir yararı olur bir fikrim yok,çok sayıda azeri kardeşimiz var bu dili süper konuşan Almanca gibi olur diye düşünüyorum :)

Çince:Bu dili halletsem heralde tam istediğim yerlere gelebilirim gibi geldi ama öğrenmesi zor konuşması zor herşeyi zor.Pek ümitli bakmıyorum ama tavsiyelere de açığım.

İspanyolca:Güzel bir dil,fazla konuşabilen de yok ama iş hayatımda nasıl bir katkı sağlar emin değilim.Siyasal olmasa ilk seçeceğim dil :)

İtalyanca,İbranice o kadar yaygın değil düşünmüyorum pek :)

 
fransızca ve almanca'yı ele çince'de sadece çin'de konuşuluyor :) ama ispanyolca neredeyse amerikada 2. dil güney amerikayı saymıyorum bile


  • delidir yakalayin  (07.09.10 21:06:18) 
Ben de İspanyolca istiyorum ama bütün araştırmacılar siyaset bilimi ile ilgili ya Fransız ya da Alman :)


  • free bird  (07.09.10 21:29:52) 
akademik kariyer yapacaksan fransızca öğren.

özel sektörde çalışırım, bankaya falan girerim dersen fransızca da olur, almanca da olur. almanca daha kolay olduğu için onu seç.

özel sektörde ihracatta falan çalışırım dersen almanca/rusça öğren. ama senin bölümden çıkıp da pazarlamaya giren pek yoktur sanırım.
  • esenboga  (07.09.10 21:30:58) 
bölümün tabii ki fransızca'yı seçmeyi gerekli kılıyor. siyaset bilim, uluslar arası vs okuyan birinin fransızca öğrenmesi en mantıklısı.


  • sen git ben geliyorum  (07.09.10 21:35:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.