[]

sap öğrenmek

bir çok iş başvurusunda görüyorum sap yazılımına hakim olan diye:

1- sap ne ola ki sözlükten bişi anlamadım
2- bu sap nasıl öğrenilir?

 
bildiğim kadarıyla endüstri müh. lerinin kullandığı bir program. o kadar bilgim : (( o da yanlış olabilir :/


  • cedric tweedledee  (07.09.10 01:34:00) 
1-Sap şirketlerin muhasebe departmanlarının kullandığı çok gelişmiş ve aynı zamanda geliştiği kadar da pahalı bir ERP yazılımıdır. Bugün Türkiye'nin, hatta bütün gelişmiş dünya ülkelerinin olsun en önemli firmalarının, markalarının çoğu bu yazılımı kullanıyor.
2-Sap'yi ben stajda izleyerek, bakarak, gözlemleyerek az-çokta pratik yaparak kavradım çok iyi bilen biri sayılmam, satış faturalarıyla ilgileniyordum. Ama çok iyi yardımsever, hoşgörülü insanlar vardı. Öyle basit bir program değil. kurcalayamıyorsunda exel, word gibi de birşey değilki, başvuru yaptığın iş yerinde bilen birileri yardımcı olurlarsa yavaş yavaş kafanda şekillenmeye başlar diye tahmin ediyorum. öğrenmek için kursa git diyecektim ama donanımhaber forumlarında bu kurslara gidenler hiçte iyi şeyler yazmamışlar.
umarım yardımcı olabilmişimdir,
  • wertyu  (07.09.10 01:45:48 ~ 01:46:33) 
Muhasebeciler de kullanıyor. Faturaları flan giriyorlar.Stajımı atv de yapmıştım fi tarihinde ordan biliyorum. Valla aklımada sadece girilen yanlış faturanın ters kaydı yapılarak iptal edilebiliyordu yani yapılan yanlışı düzeltmek çok zor diye hatırlıyorum.Bankacılar falan da kullanıyor sanırım.Öğreten yerler vardır yaa mutlaka muhasebe kursları falan veren yerlerde kursu vardır diye düşünüyorum.


  • pijamaliantigone  (07.09.10 01:46:40) 
SAP bir ERP programı olup , kısmen buyuk fırmaların (artık kobilere de acıldılar ama yeterince buyuk kobi) uretımden satısa fınanstan ınsan kaynaklarına ve muhasebesıne kadar herseyı tek bır yapı ıcerısınde barındırmasını ve ılıskılendırılmesını , yonetılmesını saglayan bır programdır.
firmalar sizden SAP yazılımına asina olan diyorsa bunun ıkı nedenı olabılır ,
1. ve en geneli SAP analisti yada yazilimda gorev alacak kisi ; bu kisinin gorevi entegre edilecek sistemlerin yada halihazırda entegre edilmis sistemlerde analiz yapilmasini ve yonetılmesını ıcerır. isiniz onu kullanmaktan ziyade olusacak sorunların onlenmesine yada cozulmesine yardım etmektir.isiniz programın kullanımından ziyade arka planını kontrol etmek ve denetlemek , gelistirmek , entegre etmektir..
2.si ise mevcut departmanlarda finans , muhasebe ve insan kaynaklarında veya uretımde ilgili programın kullanılmasıdır. ornegın depodakı bır kısının SAP ye isiyle ilgili verileri aktarması ve mevcut isi buradan takip edilmesi icin verileri girmesidir. yanı hem isinizi yapacaksiniz hem de isinizle ilgili verileri sisteme aktaracaksiniz. bir nevi deftere yazmak gibi dusunun.. muhtemelen sizden istedikleri budur ve bu kolay olanıdır. bunu dısarda ogrenmeniz cok zor , bunu en iyi calıstıgınız firmada ogrenırsınız. stajda ogrenenler sanslıdır en azından asınalıkları vadır ama oyle ahım sahım bır olay degıl .. zaten menuler calıstıgınız departmanın gorev ve yetkılerıne gore ayarlanmıstır normal bır program kullanmakta ote bır sey degıl...

endustrı muhendıslerının burdakı olayı genelde analist , destek veya entegre safhalarında olaya mudahıl olmaları ve departmanların yasadıgı sorunları cozmelerı konusunda daha cok tercıh edılmelerıdır. bircok matematik muhendısı , makina muhendısı kimya muhendısı vb muhendıslıklerden de SAP uzmanı olan kisiler mevcut. SAP uzmanı olmak ıcın bırcok fırma bu endustrı muhendıslerını alıp yetıstırır ve yenı projelere yada devam eden projelerde gorevlendırır.. unıversıte hayatımdakı ev arkadaslarımdan onlarcası bu isi yapıyor.. kımısı altın fırmasında kımısı textil firmasında kimisi logistik firmasında kimisi makina firmasında ...
yeterince ingilizceniz varsa SAP hakkında bircok dokuman net üzerinde bulunabilmektedir .. en azından modullerı tanımanıza yardımcı olabilir , arayin internet engin bir deniz..

kolay gelsin...
  • kennym  (07.09.10 02:02:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.