[]

star wars sorusu

şimdi bu star wars denen film vizyona 4-5-6-1-2-3 sırasıyla girdi. daha önce de sormuştum, bu sırayla izlemem tavsiye edildi.

sorum izleme sırası değil. bu star wars episode 4, yani vizyona ilk giren film vizyona gidriğinde star wars episode 4 diye mi girdi? sinemaya gidecek adamlar "nerde lan bunun ilk üçü" demediler mi? ya da sadece "star wars" veya star wars 1" falan diye mi girdi? hadi onlar öyle girdi, vizyona giren ikinci film, yani episode 5 nasıl girdi? yoksa hepsi tamamlanınca mı hikaye akışına göre "şuna bir diyelim buna beş diyelim" falan mı denildi, nasıl oldu?


 
sadece star wars diye vizyona girmiş ama sonradan söylemişler galiba aslında başı var diye.

www.imdb.com

burdaki isimlerden yola cıktım
  • rurouni  (06.09.10 13:41:29) 
sadece star wars adıyla girdi. V "star wars: empire strikes back", VI da "star wars: return of the jedi" olarak vizyona girdi. afişlere bakarsan anlayabilirsin.


  • sir gawain  (06.09.10 13:42:26 ~ 13:44:25) 
lucas'ın çekim olanakları önce 4. filme yetti. bu yuzden boyle bır sıralama var. o zaman star wars 4 dıye mı cıktı bılmem ama tum hıkaye zaten bılındıgınden 4ün çekildiği biliniyordu.


  • fenerliyim ama feneri delgado  (06.09.10 13:43:16) 
yukarıdakilerin hiçbiri doğru değil.

tek film olacak düşüncesiyle çekildi star wars. öncesinde sonrasında hiçbir "kitap" yoktu. çok fazla tutmamış bir projenin sinemaya uyarlanmış haliydi.

filmin adı "star wars" idi. ama açılışta geçen yazılar "episode iv" diye başlıyordu. bu sadece ilginçlik olsun diye yapılmıştı, yoksa ilk üç bölüm çekilecek diye bir şey kimsenin aklında yoktu. hatta sonraki iki bölüm (v ve vi) da yoktu. hatta ve hatta, bu filmin tutup tutmayacağından emin olmadıkları için, ilk projenin (32 bölümlük kısa filmler dizisi) sonunu (death star'ın yok olması) tutup ilk filmin sonuna koydular. sonra v ve vi'nın çekileceği anlaşılınca yeni bir death star icat etmeleri gerekti.

son bir trivia bonus: darth vader da ilk filmin orijinal senaryosunda böyle bir adam değildi. giydiği elbise uzay kıyafeti olarak tasarlanmıştı. filmin başında leia'nın içinde bulunduğu gemiye uzayda uçarak gelip giriş yapması planlanmıştı. fakat george lucas kıyafetin karizmasını görünce "bu adam bunu film boyunca üstünden çıkarmasa" diye düşündü ve böylece darth vader efsanesi doğdu.
  • calendil  (06.09.10 13:58:02) 
calendil lucasmış beyler.


  • bryan fury  (06.09.10 14:01:24 ~ 14:01:31) 
oha nerden uyduruyorsunuz 6 kitabı be lucas filmi çekerken ortada kitap bile yoktu. Calendil doğru söylüyor.


  • thefin  (06.09.10 14:39:41) 
calendil'in dediğine katılmakta birlikte lucas der ki ilk filmi gayri ciddi bir şekilde yazdım ama daha sonraları star wars'un gittigi noktayı gorunce daha ozenlı yaptım. hatta sonraki filmlerde V u refere eden bir çok şey sadece " vay be adama bak nasıl yazmıs senaryoyu taa o zamandan demek ki soyleymıs boyleymıs " densın dıye bir çok detay eklenmıs. en azından george lucas oyle anlattıydı fransadaki bi konuşmasında.


  • franz ferdinand  (06.09.10 16:17:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.