[]

Millet ne çok konuşuyor ya hu!

Şimdi benim sorunum şu, ki artık gerçekten ciddi bir sorun oldu, kimseyi dinlemek istemiyorum.
Karşımdakinin konuşması birkaç dakikayı geçtikten sonra daral geliyor, başım çatlayacak gibi ağrımaya başlıyor, boğuluyor gibi oluyorum ve bir şey uydurup ortamdan kaçmaya bakıyorum tezinden. Genelde konuşulanı da dinlemiyorum zaten, aklımı alakasız bir noktaya takıyorum mesela el hareketlerine, mimiklerine, onlar hakkında düşünüyorum. Bu yüzden mesela sorduğum sorunun cevabını kaçırıyorum, tekrar tekrar aynı şeyleri soruyorum. Ya da dinliyor görünüp en sonunda konunun en abuk noktasıyla ilgili bir şey yumurtluyorum, mal gibi hissediyorum filan.
İşin kötüsü eskiden böyle değildim, son birkaç yıldır bu durumdayım ve durum giderek ağırlaşıyor. Boğuluyorum ya dinlerken, ötesi var mı? Ancak şu var, ilgimi çok çeken bir konuşmadır, tartışmadır, bir şeyler öğrenebiliyorsam onda pür dikkat olabiliyorum ama sosyal hayatta, hele de benim gibi ticaret insanının hayatı akademisyenlerle geçmiyor.

Nedir bu psikolojik hastalık mı, bazı bazı herkese olan dönemsel bir cinslik mi? Nedir sizce?

 
bu zamana kadar pür dikkat dinlediysen, tek kelam kaçırmadan takip ettiysen olan biteni ee bünye bir yerde yavaşlatıyor kendini. bende senin gibi yapıyorum yada sen benim gibi yapıyorsun ama kendimiz için iyi olanı yapıyoruz zaten bir süre sonra kendiliğinden geçiyor rahat ol.


  • ceo  (06.09.10 13:14:50) 
bendede var böyle bişey ama nedeni dikkat dağınıklığı. mallık bi nevi. demek istediği çok iyi anlıyorum bi soru sorup da cevabını dinlememe olayını defalarca yaşadım. bi süre sonra arkadaşların alılacaktır zaten dinlemediğini anlayıp konulmayı bırakırlar yada dinle lan diyerek dikkatini konuşmaya çekerler. bi süre sonra bu durumu normal görüp seni anlamayan diğer insanlardan nefret etmeye başlarsın yavaş yavaş filan kötü yani. bi psikoloğa görün ne diyim.


  • cagdassalur  (06.09.10 13:22:10) 
@canimnicknameyazmakistemiyor dinliyormusun bizi. tmm kes o noktaya bakmayı.


  • ceo  (06.09.10 13:31:22) 
ne kadar zamandır ticaretle ilgilendiğine de bakar. hızlı ve sonuca yönelik düşünür ticaret adamı. çıkar var mıdır bu işte, ekmek yer miyim diye bakar her şeye. zaman içinde bir sürü çer çöp olayla uğraştığı için vakit kaybına dayanamaz. kötü anlamda söylemiyorum. sonuçta devamlı yaptığın şeyler alışkanlık haline geliyor. o yüzden ilgini çeken olaya pür dikkat yaklaşırken havadan sudan bahseden birine kayıtsız kalıyor, sıkılıyor olabilirsin.

not: bayağı farklı bi açıdan girdim sanırım...
  • terp  (06.09.10 14:05:51) 
@terp: doğruluk payı çok var, direkt şu işin olurunu giderini söyle demek istiyorum aslında insanlara, bana ne hayat hikayeni anlatıyorsun zaten. ama bu dinleyememe sorunu sadece iş alanıyla sınırlı değil, özel hayat da aynı şekilde.
@karmarulez: sağolasın ya mal olduğumu öğrenince rahatladım akshdkahs:)

  • canimnicknameyazmakistemiyor  (06.09.10 14:16:37) 
Aynısı bana da oluyor. Cidden çok can sıkıcı birşey. Lisenin sonlarında başladı, nerdeyse üniversite bitecek gittikçe mala bağlıyorum.


  • johan sebastian  (06.09.10 14:22:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.