[]

mp4 ile mkv nin farkı ne?

merhaba millet,
film indirdiğimde aklıma takılıyor, genelde hd rip yapanlar genelde mkv kullanıyor, ancak bana fullhd gerek olmadığndan 720p indiriyorum, şimdi iki farklı grup biri esir mkv uzantılıyken diğeri kingdom(secretmyth) mp4 uzantılı ve boyutları esirin yarısı. o kadar inceleme fırsatım olmadı ancak ciddi kalite farkı yok gibi, aradaki fark codecten mi yoksa 700mb riple 1400mb lık rip meselesi mi?
mp4 küçük boyutlu ripler için mi mesela 300mb olanlar, galiba genelde onlar da kullanılıyor?
ya da bunun nedeni mkv uzantılı olanları video oynatıcılar oynatıyor da mp4 sadece bilgisayarda mı çalışıyor.
teşekkürler.

 
mp4 mpeg4 standartlarının bir parçası olan bir container diye biliyorum, mkv de keza bir containerdır. mkv yi açıp bakarsanız içine birden fazla audio, altyazı dosyası falan yüklenebildiğini görürsünüz.
mkv şu an boyuttan bağımsız en kaliteli sürümlerin standardı olmuştur. 1 dvd boyuttan tutun 10 gb a kadar mkv filmler yapılmaktadır.
mp4 ise daha çok telefon vs. gibi ortamlarda da kullanıldığı için boyut olarak daha iyi görünmektedir. iphone da izleyeceksem mp4 ü tercih ederim mesela ama hd tv de izleyeceksem ses sistemim de o biçimse elim hep mkv ye gider.
6 aydır çok boktan bir bağlantım olduğu için mp4 baya izledim diyebilirim ki fena değil. 700 mb lık divx yerine 300 mb lık mp4 harikalar yaratıyor çoğu zaman ama bunları eskisi gibi 40 inç lcd de plazmada izlemediğim için gerçekten de mükemmel mi bilemiyorum. sadece işimi görüyor diyebilirim.
  • ozdek  (06.09.10 10:01:51) 
benim dediklerim 300 400 mblik mp4 dosyaları değil, 2 gb lık mp4 dosyalarıyla genelde 5 gb civarı olan mkv dosyalrının farkı.


  • hoot  (06.09.10 14:12:59) 
coreavc kullanıyorum oynatmak için ekran kartı da onboard değil, ati 4850


  • hoot  (06.09.10 14:44:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.