[]

....dizel satisini dosyalamak icin,lütfen,ne olur,elinizi ayaginizi öpimmm yardimmmmmmmm...

Arkadaslar kücük bir akaryakit istasyonunda ise basladim.yanliz bu istasyonun digerlerinden farki,sadece dizel satiyoruz ve sadece tir lara satiyoruz.fakat sistem biraz farkli isliyor.Bazi soförler nakit ödüyor,bazilariyla belirli anlasmalarimiz var,sonra aliyoruz.Bazilari ise aldiklari dizele karsi belirli evraklarini rehin birakiyorlar,sonra para iadesiyle geri aliyorlar.Sorunum su ki,bu kadar islemi yaptiktan sonra,hepsini ayri ayri kayda giriyoruz.yani adam dizeli almis,pesinse pesin ödeme adi altinda ki exel dosyasina bir sürü prosedürler(soför adi,arac plakasi vs)kaydediyoruz.yok eger borcsa,iste o zaman dumaniz.ayri ayri birden fazla dosyaya kaydediyoruz.acaba exelde bunlari basitce tek dosyada nasil kaydedebilirim.ayrica belirtmeyi unuttugum bisey,calistigim yer avusturya ve satis yapilan araclar sadece türk ve iran tirlari...biliyorum uzatarak bokunu cikardim,ama caresizim...




 
hocam boyle bır duyuru ıle sonuca ulasmanız zor gorunuyor , daha tam olarak ne yapmak ıstedıgınızı bıle anlatamamıssınız.

tek bır dosyada tum kayıtları tutabılırsın , bunda bır engel yok sadece ne yapmak ıstedıgını bılmen lazım. burda kımse muneccım degıl kı aklınız okuyup sıze cozum sunsun ..
benım aklıma gelen cozumsu ;

tek bır excell ıcerısınde asagıdakı sutunları yerlestırıp her ıslemde doldurmanız gerekır .. alanları sallıyorum sızın dosyalarınızda tuttugunuz tum verıler olmalı.. bu verılerı gırdıkten sonra suzerek ıstedıgınız verılere anında ulasabılırsınız..

Tarih - Arac plakası - sofor adı - alınan yakıt mıktarı (litre , galon neyse iste) alinan yakıt tutarı - odeme tipi - anlasma numarası - rehin bırakılan sey - devamlı takıldıgı karı - ıctıgı bıra - baglı oldugu grup vb tum dosyalarınızdakı sutunları sıralayıp bır arada tutun.. gerektıgınde lısteler , pıvot tablo yapar , sıralar gruplar ıstedıgınız gıbı kullanırsınız.

yukardakı onerı ne yapmak ıstedıgınızı tam olarak anlayamamaktan kaynaklı yanlıs olabılecek bır onerıdır...
  • kennym  (05.09.10 17:35:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.