[]

Visual Basic 6.0 Kod İle Comman Button Oluşturma

Veritabanımda bulunan kayıtları , form üzerinde command button olarak sıralamak istiyorum. Yani butoonların isimleri birbirinden farklı ve captionları databasedeki kayıtlar olmalı. Kod ile button oluşturmayı bilmediğim için bir döngü oluşturamadım. Ayrıca bu butonlar birer görevede sahip olacak. Yardım edebilecek insan evladı varsa hayır duamı alır :)




 
öncelikle formunun üzerine bir tane command button koy ve onun özelliklerinden index özelliğini 0 yap

sonra aşağıdaki gibi bir kodla sınırsız sayıda o butondan kopya oluşturabilirsin


Private Sub Command1_Click(Index As Integer)
If Index = 0 Then
MsgBox "esas butona tıklandı"
ElseIf Index = 1 Then
MsgBox "1. butonun görevi"
Else
MsgBox Index & "numaralı butonun görevi"
End If
End Sub

Private Sub Form_Load()
For x = 1 To 99
Load Command1(x)
Command1(x).Visible = True
Command1(x).Move 0, 360 * x, 3600, 360
Command1(x).Caption = "kopya buton " & x
Next x
End Sub
  • ne gerek var ki  (05.09.10 13:30:03) 
keywordler: vb6 creating controls at runtime, vb6 control arrays

www.vbexplorer.com
www.codeguru.com
  • cruor  (05.09.10 13:31:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.