[]

[ laptop ] Uzun uğraşlar sonucu buldum?

bu özelliklerde bir bilgisayar düşünüyorum. Chip testlerinde 1.500$ altındaki Santa Rosa larda 1. seçilmiş bir model bu:

1520 SANTAROSA C2 DUO T7250-2.0GHZ-2048MB -160GB-15,4"-DVDRW-256MB 8600M-WVPRE

www.vatanbilgisayar.com

Şimdi sorularıma gelelim:

+ Ben bu bilgisayarı madencilik yazılımı (en az 1 gb ram ve 256 mb ekran kartı) ve oyun için (simülatör desek daha iyi microsoft flight simulator x) için kullanmayı düşünüyorum. bu durumda 2 mb L2 cache ile 4 mb l2 cache arasındaki fark gözle görülür bir fark mıdır? yoksa dikkate almaya gerek yok mudur?

+ ayrıca dell kullanıcılarının genel marka modelleri üzerine yorumlarını da beklerim.

teşekkürler :)

 
250 dolar fazla verebilirsen ben şu modeli öneririm. hem cpu hızı, hem ön belleği hem de hard diski dell den daha iyi. o kadar parayı gözden çıkarıp alcak olsam ben kesinlikle bunu alırdım.
www.vatanbilgisayar.com

  • rentts1  (06.12.07 12:49:34) 
www.vatanbilgisayar.com

açıkcası dell'i hiç beğenmiyorum alt düzey aletlerini alan arkadaşlarım oldu bana tofaş kuş serisi gibi geliyor. Bundan heralde 10 küsür sene önce bir packardbell almıştım normal desktop ve o bilgisayarda kumandadan mouse u kumanda edebiliyordum ve o dönemde packardbell amerikanın en iyi kişisel bilgisayar üreten markasıydı daha sonra pahalı olduğundan türkiye pazarından çekildi, ve şimdi yeniden geldi koyuncu vasıtası ile.. Ben ve çevremdeki herkese farklı modellerini aldırdım neredeyse herkes memlun. daha doğrusu şikayet duymadım hiç çevremden.. bi sorun olsa, allah cezanı versin thefirstfbli seslerini duyardım kesin.

Ayrıca koyuncu hiç problem yaratmadan arıza yapan yeri değiştiriveriyor. bence packardbell al.

Şu anda toshiba, fujitsu, sony gibi üst düzeylerden sonra packardbell gelir bence. bence bence..
  • thefirstfbli  (06.12.07 12:54:44) 
asus fsv serisinde vatan ın sitesinde belirtmediği DVB-T özelliği varmış şimdi gördüm. DVB-T nedir derseniz;
www.asus.com

  • rentts1  (06.12.07 13:01:35) 
santarosa nedir lan. yeni işlemci mi çıkarmışlar...

orda model yazmıyor ama dell alırken soracağın hayatı soru inspiron mu latitude mi olmalı. bunu göremedim ve eğer inspiron ise 5 para etmez. işçiliği ergonomisi performansı çok düşük.

onun dışında dell güzel ve dayanıklıdır. fiyat olarak biraz yüksek geldi. yani 15.4 ekranlı notebooklarda biraz daha düşük fiyata çok geniş ürün yelpazesi var :)

diyeceğim hp lere bak biraz da
  • efruz  (06.12.07 14:10:07) 
al derim, guzel makina... l2 cache'den ziyade garanti kosullarina dikkat et. bahsettigin tur agir islerde kullanacaksan laptop'ini garanti isini sansa birakma. 24 ay diyor ama ne tur bir garanti?


  • kezzy homeros  (06.12.07 17:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.