[]

Öksürüğe Bi Çare

Selam millet,

3-4 gündür aralıksız süren lanet bir öksürüğüm var. Önce sağlık ocağına gittim ordaki doktor bir şey bulamadı birkaç hap verip yolladı ama akşamına çok daha kötü oldum. Artık öksürürken kitlenir duruma geldim.

Dün sabah özel hastanede kulak burun boğaz uzmanına gittim o da faranjit dedi bir antibiyotik, bir sprey bir de suda eriyen tuhaf bir hap verdi.

Sorunum şu..Birkaç saat çok iyi gidiyorum birkaç saat ölüyorum.Mesela şu anda öksürmekten yoruldum resmen. Sadece boğazım değil tüm vücudum ağrıyor.

Var mı bildiğiniz midenin kaldırabileceği karışımlar. Şöyle bıçak gibi kesse şu öksürüğü?

Peşin söylüyorum..Maalesef bal ve sütü ağzıma koyamıyorum..

 
malesef oyle bir muccize yok.ilaçlardnda bi mucize bekleme tek basına yeterli olmaz
antibiyotigin bitmesi lazım.onun dısında sana tavsie edebilieceim ve işe yarayan sey.bol limonlu tavuk çorbası. baharatlı daha ıı olur

  • all girls dream  (04.09.10 21:30:58) 
o lanet öksürüğü çok iyi bilirim. geçen kış sabaha kadar yatakta kazık yutmuş gibi oturdum, apartman zonkluyordu öksürüğümden. her türlü bitki, karışım, şu, bu denedim. hiçbir şeyin faydası olmadı. sonunda hastaneye gittim, ilk günden ilaçlar sayesinde uyuyabildim. ilaç almadan geçmiyor o öksürük. sabret biraz, yarına azalır öksürüğün.


  • daysleeper  (04.09.10 21:39:20) 
şimdi sana bir kocakarı ilacı. yatmadan önce sırtına ve göğsüne vicks olmadı ben gay sür. üstüne ütü ile ısıtılmış bir havlu. sonra iyice sarın yat. serin hava ile temas etmesin vücudun. bunlar yakar biraz ama epey rahatlatır.


  • synick  (04.09.10 21:52:00) 
Cevaplar için sağolun arkadaşlar.

Maalesef şu anda evde çorba yapacak biri yok. Lokantaya gitmeye de mecalim yok. Yattığım yerden kalkamaz durumdayım :(((

Vicks olayını bu gece deneyecem. İnşallah biran önce düzelir.
  • hayattan sikilan adam  (04.09.10 22:05:26) 
kendi üzerimde denediğim ve faydasını gördüğüm bi kocakarı ilacı veriyorum: toz zencefil(leblebi tozuna benziyor aktarlarda bulabilirsin)+bal+limon karışımını özellikle sabahları aç karnına alırsan 2-3 günde geçiyor o lanet öksürük.


  • jonturk  (04.09.10 22:22:37) 
Maalesef bal olduğu için uygulamam imkansız. Yutamıyorum bile :(


  • hayattan sikilan adam  (04.09.10 22:24:42) 
balı çok az kullanabilirsiniz burada kilit nokta zencefil, zaten acı bi tadı var bu karışımın kendinizi biraz zorlayıp bir lokmada yutabilirsin.bir başka kocakarı ilacı da(bunu denemedim) çaya karabiber ekleyip içmeyi deneyebilirsiniz.


  • jonturk  (04.09.10 22:32:31) 
o tuhaf efervasan nac 600 değilse sorumluluk kabul etmeyerek öneririm. nick dolayısıyla bi nebze endişe yaşadım tahmin edersin ki (:


  • amiga 500  (04.09.10 22:56:46) 
amigo 500,

anlayamadım?
  • hayattan sikilan adam  (04.09.10 22:58:22) 
birkac saat iyi birkac saat kotu benim de basima geldi. doktora gittim, zaturre mi ne olmustum, biraz daha bekleseydim astima cevirirdi dedi doktor. 4 ilac verdi bi surup bi astimlilarin kullandigi agiz spreyinden bir adet burun spreyi bir de antibiyotik hap 1 haftalik. antibiyotik 1 hafta sonunda olayi cozdu nefesimin eski hale gelmesi 2-3 hafta surdu. belirteyim.


  • samfisher  (04.09.10 23:45:05) 
öksürünce ekmek ye

ps: bu kısa süreli anlık bir çözüm :)
  • darkpictures  (05.09.10 00:39:25) 
Kekik çayı öneriyorum. Çok iyi gelir.

Bir bardak ılık suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal (üzgünüm ama denemelisiniz) koyup iyice karıştırın ve sabah akşam için. İnanın hemen etkisini göreceksiniz.Yalnız da tüketebilirsiniz elma sirkesini ama mideniz sağlamsa...

Geçmiş olsun.
  • o_bir_gül  (05.09.10 00:53:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.