Giriş
(4)

doğada yaşam tecrübesi

mulayim ters
merak ettiğimden ve konuya uzak olduğumdan sormak istedim.. doğada balık tutmayı, kanoyla ordan buraya geçmeyi, ateş yakmayı, ot toplayıp birşeyler yapmayı, sığınmayı yani genel olarak doğada tek başına kalsan sana yaşamayı öğretecek kurs veya kamp organizasyonları hiç yoksa anlattığıma benzeyen eği
merak ettiğimden ve konuya uzak olduğumdan sormak istedim.. doğada balık tutmayı, kanoyla ordan buraya geçmeyi, ateş yakmayı, ot toplayıp birşeyler yapmayı, sığınmayı yani genel olarak doğada tek başına kalsan sana yaşamayı öğretecek kurs veya kamp organizasyonları hiç yoksa anlattığıma benzeyen eğitici bir organizasyon var mıdır?
0
mulayim ters
(04.09.10)
ne guzel olurdu..
0
orcu
(04.09.10)
olmaz olur mu, var elbette. Istanbuldaysan karakoydeki kamp malzemeleri satan dukkanlari dolas biraz. Surekli kampcilik, dagcilik vs gibi kurslar olur.
Hatta google'da 'kamp kurs' diye aratsan bir duru sonuc alirsin.
Ama dediginin maliyeti cok tuzludur soyleyeyim. Ona gore arastir.
0
insanimsi
(04.09.10)
(bkz: ultimate survival)
sal beni ardahan'dan ertesi hafta edirne'de görüşelim. az sonra başlıyor hem.
0
sarper361
(04.09.10)
İstanbulda benim gittiğim GEA Arama Kurtarma ve Ekoloji Grubunun survival atölyesi ve kampları oluyor. Orda aynen istediğiniz şekilde doğada tek başına yaşam sürme dersleri veriliyor. Ücretsiz atölye ama atölyeye katılmak için dernek içinde felsefe derslerine veya arama kurtarma derslerine katılıyor olmak gerekiyor. Yani bir nevi üyelere ve ders alanlara yönelik dersler bunlar. Felsefeye de ilginiz varsa, ya da deprem olduğunda nasıl kurtulabilirim ve sonrasında nasıl kurtarabilirim diye düşünüyorsanız muhakkak tavsiye ederim. Hiçbir siyasi görüşe, dine, gruba vs bağlı değil, tamamen felsefe ve insan hayatına gönül veren bir grup.
www.gea.org.tr
0
vejeteryan vampir
(04.09.10)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.