[]

ABD'ye posta ne kadar sürede gider?

Şimdi bir üniversiteye başvurucaz diyelim, son başvuru günü 10 Ekim. En geç ne zaman evrakları postaya vermeliyim? Bir de posta yerine kargoya vermek daha mı mantıklı? Ne yapıyorsunuz siz?




 
ben dhl ile yollamıştım. 3-4 güne gitmişti yanlış hatırlamıyorsam...


  • passion rules the game  (04.09.10 13:11:34) 
ebay'den aldığım ve 20 ağustos cuma günü oradan postaya verilen ürün, normal havayolu postasıyla 27 ağustos cuma günü yani tam 1 haftada elime ulaştı.

türkiye'den çıktıktan sonra zırt diye gider, 1 gün de orada geçirse türkiye'den çıktıktan sonra oraya gidişi 2-3 gün. ama türkiye'den kaç günde çıkar onu bilemiyorum.
  • kibritsuyu  (04.09.10 13:12:31) 
PTT ile giden paketler 2-3 haftada ulaşıyor. Kargolar genelde 2-3 günde maksimum 1 haftada götürür ama PTT'ye göre 10-15 kat daha fazla alırlar.

Para mühim değil derseniz UPS ve DHL'e bakın. Sakın gidip yurtiçi kargoya falan vermeyin
  • hayattan sikilan adam  (04.09.10 13:17:38) 
Eğer çok acilse DHL'nin 48 yada 72 saat içinde ulaşan gönderileri var.Tabi fiyatı diğerlerine oranla biraz daha pahalı.Ama bence ptt ile göndermektense DHL'nin yada UPS'nin normal gönderi seçeneğiyle göndermeniz daha garanti olur.


  • esma_sultan  (04.09.10 14:16:19) 
paketin vardigi gune degil, postalandigi gune bakiyorlar benim bildigim. yani 9'unda gondersen, 4-5 gune gitse yine de kabul edebiliyorlar.


  • costa  (04.09.10 16:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.