[]

Kitap Yardımı

Merhaba,
Ben Ordu'nun Ulubey ilçesi Aydınlar İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmeniyim. Ayrıca 6. sınıfın rehber öğretmeniyim. Sınıfımda bir sınıf kitaplığı kurmak istiyorum. Okuldaki mevcut kitaplar çok eski ve öğrencilerin ilgisini çekmiyor. Malumunuz olacağı üzere, bakanlık veya okul yönetimi de bu hususta maddi bir yardım yapmıyor. Okul yönetiminin, biz, sınıf rehber öğretmenlerine söylediği, sınıf kitaplıklarının kendi bütçemizden karşılanması gerektiği. Tahmin edeceğiniz üzere, öğretmenlerin de bu denli bir harcamayı karşılayabilmesi hayli güç. Okulumuz bir köy okulu olduğu için, öğrencilerin maddi durumu da iyi değil ve onlardan da bir talepte bulunamıyoruz. Öğrencilerimizi yıllanmış, kötü baskılarla basılmış, eski kitapları okumak zorunda bırakmak yerine; yeni basılmış, modern kitapları okumaları, dünya görüşlerinin gelişmesine, şüphesiz daha fazla etki edecektir. Acaba bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı? Birkaç yayınevine de ulaşmaya çalışıyorum. Başka nereden talep edebilirim bu tür bir yardımı?



 
bence sözlük yeni bir kitap kampanyası düzenlemeli. böylelikle kitap gönderen (3 kitap sınırı mesela) çaylaklar yazar olma imkanı yakalayabilir.


  • yurdum insani  (05.09.10 13:21:27) 
Bence de böyle bir kampanya çok yararlı olur. Okullar yeni açıldığı için, eminim ki daha birçok okulda kitap eksiği bulunmaktadır. İhtiyacı olan okullara da yardım edilmiş olur.


  • tardy  (05.09.10 14:13:42) 
Bu konuda bir koli kitap bende gönderebilirim. Bir kaçı edebi, bir kaçı sağlık üzerine.
Ve konuda şöyle bir yardım talebinde bulunabilirsiniz;
Bir kaç yayınevine ve İl jandarma Komutanlığı ile tel yada bizzat ziyaret ederek fikir beyanında bulunabilirsiniz. Yardımcı olacaklardır.
  • o_bir_gül  (05.09.10 21:09:31) 
Otuza yakın yayınevine ulaştım ancak tahmin ettiğim kadarıyla haftasonu olmasından dolayı, henüz hiçbirinden cevap alamadım. Jandarma Komutanlığı konusunu ise araştıracağım. Teşekkür ederim.


  • tardy  (05.09.10 21:24:29) 
şu an tnt nin de kitap toplama kampanyası var, onlarla iletişime geçerseniz belki topladıkları kitaplardan sizin okulunuza da bırakabilirler, sonuçta ilköğretim okullarına dağıtmak için topluyorlar.


  • punica  (06.09.10 17:01:44) 
TNT'ye ulaştım ancak henüz cevap gelmedi. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.


  • tardy  (06.09.10 17:13:25) 
anladığım kadarı ile ingilizce kitap istemiyorsunuz? eğer ingilizce kitapları istiyorsanız,görüştüğünüz yayınevleri(cambridge,oxford,longman,express pub.)kitap temin etmiyorlar malesef hocam..ancak böyle bir durumda kalmıştım ben,ilçe belediye başkanı ile görüşüp halletmiştik.başkana gidin durumu izah edin..en azından size 100 temel eser temin edebilir.tanıdıkları muhakkak vardır.


  • lavitaebella  (07.09.10 02:11:29) 
İlk etapta Türkçe okuma kitaplarına ihtiyacımız var. Açıkçası ilçe belediye başkanının bu konuda bir girişimde bulunacağına inanmıyorum :) Teşekkür ederim öneriniz için.


  • tardy  (07.09.10 09:40:52) 
elimizde birkaç aya kadar toplu bir kitap vardı, bir kontrol edeyim, eğer uygun olursa tekrar size dönerim. nickinizini ve duyurunuzu not ediyorum.


  • aussteiger  (07.09.10 23:16:23) 
Çok memnun olurum. Teşekkür ederim.


  • tardy  (07.09.10 23:24:50) 
elimde okudğum bir çok kitap var. national geo., atlas dergileri de mevcut.

umarım yarayabilir işinize.

rahatlıkla yollayabilirim...
  • raki masasinin degismez adami  (08.09.10 10:41:00) 
Tabii ki işimize yarar. Dergiler de okul kütüphanesinde durur. Çok teşekkür ederim.


  • tardy  (08.09.10 11:27:42) 
www.kardesokullar.com diye bir site var. Su an baktim gerci calismiyor ama gecici olabilir sorun cozulebilir. Annemin ve arkadaslarinin bu siteden bulup yardim ettikleri en az 10 okul oldugunu biliyorum. Onlar gibi daha niceleri de vardir. Bir adet daha site olmasi lazim bunun gibi. Kitap veya kirtasiye ihtiyaci olanlara oraya yaziyor telefon ve adreslerini birakiyor. Yardim etmek isteyenler genelde telefonla ulasip gerekli seyleri tedarik edip Istanbul otogarda o sehre giden otobus firmalarindan rica edip kolileri gonderiyor. Sonra ogretmene telefonla otobusun kacta gelecegi bildiriliyor. Genelde boyle isliyordu bu site umarim yakinda acilir tekrar. Istersen sozluk uzerinden bir irtibata gec bir seyler ayarlatabilirim.


  • elcucu  (09.09.10 00:31:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.