[]

windows 7 acilmiyor, safe mode'da dahi.

dun abd'den sony vaio laptop getirttim. biraz kullandim, windows otomatik guncellemeleri yapti. gunun sonunda windows 7 acilmiyordu. hala da oyle.
alet recovery disc'le beraber gelmedi, zira bunlar windows'a yukluydu ve bunu benim bir dvd'ye yazmam gerekiyordu. daha yeni bilgisayar gelmis, dvd yazmakla ugrasamiycam diyerek yazmadim. ve su an kafami duvarlara vurabilirim.
laptop'un bu modeli tr'de piyasada olmadigindan benim sony yetkili servisi'nden ne kadar yardim alabilecegim konusunda suphelerim var. acaba recovery disc'i yine abd'den mi siparis etmem gerekir, yoksa burda halledebilirler mi?

teknik sorun ise soyle. windows baslarken normal sekilde baslat ve launch repair seklinde iki secenekle geliyor.
normal baslat=>windows logosu gelsin=> 5 dakika bekle =>hoop restart= olmuyor.
launch repair=> bir ekran gelsin=> orda mouse imleci gorunsun=> hareket ettirebil onu. ama sirf o kadar. baska da bir sey olmasin. sonuc= burda da olmuyor.

safe mode'un her turlusunde en son gorulen komut classpnp.sys oluyor ve sonrasinda hicbir ilerleme olmuyor.
en son basarili sekilde boot edilmis ayarlarla baslat manasina gelen seyde de bir sonuc alamadim.

f10'a basip makinanin recovery seysine gireyim diyorum, recovery tools are being launched yazisi birkac dakika sonra, launch maunch olan bir sey birakmadan cekip gidiyor ve mouse'un imleci ve bos bir ekran birakiyor bana.

hardware problemi oldugunu sanmiyorum, cunku su anda o bilgisayar uzerinden sony'nin windows'suz web'e erisim saglayan seysiynen yaziyorum bu soruyu. ama demir parmakliklar ardinda gibiyim lan. windows'umu verin bana :))

sorun tahmin edersem windows 7'nin sacmaliklarindan classpnp.sys seysi. google'da net bir cozum yok. son 24 saatimin 14'u filan forumlari aramakla gecti. kesin cozum bulamadim. sozlukte bununla ilgili birkac entry var ama sonuca ulamadim bunlarla. bu sorunu nasil asabilecegimi bilen biri varsa, bana anlatirsa cennetlik olucak.

ama cozemezsem de, burdaki bir sony servisi bir sekilde halleder heralde degil mi maksimum 40-50 tl'ye filan?halledemez demeyin lan, bogdurtmayin bana kendimi.

 
format deneme imkanınız yok mu? yoksa cd'yi boot edeceğiniz ekrana kadar ulaşamaz vaziyette misiniz? tamamını okudum ama işi de biliyor görünüyorsunuz. bu ihtimali unutmuş olduğunuzu düşünerek yazıyorum.

recovery cdyi kullanamadığınız için tüm driver ve benzeri yazılımları manuel olarak kurmanız gerekeceğini de hatırlatayım. ama format attıktan sonra recovery cdsini yazdırıp kullana da bilirsiniz.
  • slavez  (03.09.10 02:28:55) 
recovery derken aslinda isin icine windows'u da katmak istemistim. aletin yaninda bana format atmak icin kullanabilecegim bir windows dvd'si de verilmedi. zannedersem benim, bunu da bilgisayarimda windows aciliyorken dvd'ye yazmam gerekiyordu. elimde boot edecek bir dvd dahi yok yani.
biraz daha ugrasip kendimi sony yetkililerine emanet edicem.

  • ozzycatt  (03.09.10 03:05:13) 
sahip olduğunuz modelin recovery cd si için nette bir arama yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer aramadan sonuç alamazsanız son olarak şu önerimi deneyebilirsiniz.. Mantıksal olarak diskin ayrılmış özel bir önyükleme partitionu olması lazım. Google de '' Create Recovery DVD from Recovery Partition '' şeklinde yapacağınız bir arama size yardımcı olabilir. Böyle bir makale okuduğumu biliyorum ama şimdi bulamadım. Birşeyler bulursam eklerim. Saygılar.

Ekleme:
Windows 7 Recovery Cd sini şuradan çekebilirsiniz: cybernetnews.com

Technet forumlarında birçok öneri yapılmış ben baktığım 3 tanesini vereyim onları deneyin:
social.technet.microsoft.com
social.technet.microsoft.com
social.technet.microsoft.com

Bir tanesi komut satırında classpnp.sys driver dosyasını rename edip işleme devam etmeyi önermiş. Diğerinde ise biostan sata desteğini kapatıp tekrar denemeyi önermiş. Verdiğim linkten recovery cd sini çekip repair deneyebilirsiniz, yetmezse fixmbr deneyebilirsiniz. Bahsedilen çözümlerin özeti bu, technet forumlarında daha başka öneriler var. Yazdıklarımın yararlı olması dileğiyle..
  • fretboard  (03.09.10 03:44:02 ~ 04:12:36) 
@fretboard; su anda en mantikli cozum secenegi olarak dedikleriniz gorunuyor. yarinki ilk isim arkadasimin bilgisayarindan bu windows recovery'i dvd'ye cekip repair edicem. bu sekilde sorunun duzelmesini umuyorum. bi de technet'te bios'ton birkac degisiklik yapmak da oonerilmis. windows dvd'si ile repair ise yaramazsa ve ben bios seysini becerebilirsem ikinci secenegim de bu. ucuncuye dorduncuye gerek kalmaz umarim, bu ikisinden biriyle hallolur.
kesinlikle yazdiklarinizin yarari oldu. en azindan kafamda birkac plan var artik servise goturmeden duzeltebilmek icin. deneyip gorucem.
cok tesekkurler.
  • ozzycatt  (03.09.10 04:39:30) 
sony amerikaya mail atıp durumu bildirsen onlar d ayardımcı olurlar emınım. seyehate cıktım turkiyedeyım boyle oldu fln diye ekleyebilirsin en olmadı.


  • bryan fury  (03.09.10 08:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.