[]

posterlerin yıpranmaması için?

şimdi şöyle;
duvarıma asmak istediğim dünya, avrupa, amerika filan haritaları var ama astıktan sonra yıpranmasını da önlemek istiyorum. bunun için ne yapabilirim ki?

benzer şekilde harita dışında defter sayfalarımı da duvar kağıdı niyetine kullanmak istiyorum ama benzer bi koruma yöntemi bunlar için de istiyorum. ayıca yapıştırmak için ne kullanılabilir?

bir de bunlardan alakasız olarak böyle iki yanı yapışkanlı süngerimsi köpükümsü bişey var havlu asacağı olur ya tekli onların arkasındaki şeye benzeyen türde, onların adı ne tam olarak?

 
posterleri kaplatabilirsin, kimlik kaplama gibi düşün:d


  • mayaa  (03.09.10 00:21:29) 
''ozalitçiler öyle devasa PVC yapıyorlar ki züleyha görsen aklın durur. ''
(saldıray abi)
-evet ozalitçilerde posterleri de PVC kaplatabilirsin.

ayrıyetten çerçeveletmek geldi aklıma ancak söylemeyeceğim.
  • zipir  (03.09.10 00:28:11) 
@ zipir o kadar büyük pvc olabileceğini düşünmemiştim ama bir ozalitci bulup deneyeyim. össye hazrlanrken küçük küçk formlleri pvc kaplatmıştım. böyle parlak gibi oluyor şimdi güzelim haritalar duvarda ışıldamasın. nasıl olur acaba. sert sert duruyo o pvc.


  • a perfect lie  (03.09.10 00:32:40) 
malzemenin adını hatırlamıyorum ama, kitap kapaklarında kartonun üzeri ince bi plastikle kaplı oluyo hani. belki onun gibi bişey de yapabilirsin, hem parlamaz hem çok daha ince.


  • mayaa  (03.09.10 00:42:45) 
Bir Açık hava reklamcısına git, display cilerde olur, usta şunları laminasyon yaptırmak istiyorum de yapar işi yoksa :) işi varsa sallaya bilir :)


  • karoyedili  (03.09.10 00:57:03) 
Saldıray abi burda olsa :" peki züleyha günümüzdeki teknolojinin MAt PVC yapmaya da kadir olduğunu söylesem, o zaman birlikte ikkiz yataa geçer miyik ?" derdi...

bence sor soruştur, kesin bir yerler yapıyordur.
  • zipir  (03.09.10 01:01:49) 
mat lamınasyon ıyı durur yalnız posterlerın üzerınde toz kalmasın, bı bezle güzelce sılın, adamlar lönk dıye yapıştırır bakmadan. bu lamınasyon ışlemınden sonra ıslak bezle bıle sılınebılır posterler.


  • squatterbloat  (03.09.10 02:37:14) 
PVC çok kaba durur, mat selefon lamine ettirmek en doğrusu


  • liaklaim  (04.10.10 20:25:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.