[]

kredi kartının sokakta satışının yasak olduğu söyleniyor. bu kanunu bilen veya bulabilen var mı?

banka kartları ve kredi kartları kanununu inceledim. fakat sokakta satışının yasak olduğuna dair bir ibare göremedim. yok mu bilen bi hukukçu ya da bankacı arkadaş?




 
budur herhalde.

Madde 8 - Kart çıkaran kuruluşlar, talepte bulunmayan veya sözleşme imzalamayan kişiler adına hiçbir şekil ve surette kart veremezler. Bu kuruluşlarca genel müdürlük veya şube haricinde kredi kartı talebi toplanabilecek yerler Kurumun uygun görüşü alınarak Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından müştereken belirlenir.

www.mevzuat.adalet.gov.tr
  • nerede o eski bayramlar  (02.09.10 22:17:43) 
şube dışında sokakta pazarlama yapılabiliyor mu benim tam olarak öğrenmek istediğim buydu. ama burdan anladığım kadarıyla pazarlama yapılabiliyor fakat talep alınamıyor.


  • envanterbilanco  (02.09.10 22:29:08) 
aksine bu madde TBB'den izin alınarak her yerde talep alınabilir diyor. pazarlama için bir sınır olmasa gerek.


  • milesh  (02.09.10 22:37:46) 
evet, metinden anlaşılan, talep alınabiliyor belirtilen koşulla...


  • uyuklayankedi  (02.09.10 23:27:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.