[]

yurt disi para cekimi ve komisyon.

merhabalar

yurt disindayim ve icinde 350 tl oldugunu adim gibi bildigim bir bankamatik kartim var. ve o karttan 70 euro nakit ve 40 euro da aliveris yaptim. biraz once bankaya para cekmeye gittigme 10 euro dan fazla cekemedim. hesabini yaptim yaklasik 110 tl kadar daha olmasi gerekiyor. 55 euro komisyon mu aldi bunlar benden bu nasi istir. banka akbank bu arada. yardimci olursaniz sevinirim.


 
Viyanadan cevap veriyorum türk bankasıysa seninki evet çekerler.


  • emrekksal  (02.09.10 23:28:21) 
Para çektiğiniz ATM'nin sahibi olan banka ne kadar komisyon alıyor? Bunu belirten bazı bankalar oluyor, mesela geçen gün ben çekmedim %5 komisyon uyarısı işlemden önce çıktığından. Ama diğer bankalardan çektiğim paralardan %2 civarında kesilmiş hesap hareketlerimden anladığım kadarıyla. Burada komisyonla birlikte, bankanızın kur şeysi de önemli.


  • uyuklayankedi  (02.09.10 23:36:01) 
yurt disinda dolayli olarak komisyon alinir. bunun baska bie ismi de doviz kuru.

yani o anki euro/tl atiyorum 1.93'se banka 2.05 gibi bisey kullanir. hatta ulkesine gore 2.50 bile kullanabilir. yani evet dolayli olarak 55 euro komisyon uygulanabilir.

(nakit cekiminde kur genelde alisverise gore daha pahali olur)

bir de; gunluk islem siniri falan belirlemis olabilirsiniz, buna dikkat ettiniz mi?
  • cench  (03.09.10 00:20:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.