[]

ECZANELERDE yapilan buyuk yolsuzluk?

karekod sistemiyle yapılan büyük yolsuzluk basliginda anlatilan dogru mudur? Turkiye'nin ic borcu ebesinin ami olur bu durumda sanki; ilac sirketlerinin devletin parasiyla eczacilara robinhood culuk oynamasindan farki yok bunun. Dava acilsa bile buna engel olunamaz mi?

"örneği biraz genişletirsek tablo biraz daha netleşebilir. elinde yüzbin liralık mal olan vasat bir eczane elindeli ilaçlardan bir yerine iki dese elinde yüzbin liralık karekod oluyor. durum çok vahim. beşyüz bin'lik trilyonluk fazladan karekod alan eczaneler var. olay doğuda çok daha vahim.

bu yapıştırma karekodlar her nekadar 2010 sonuna kadar geçerli olsa da, 6 ayda yapılan vurgunun diyeti 10 senede ödenemez. 2010 sonunda ihya olan eczacılar veya bütün borcuyla bereber top atan dürüst eczacılar gördüğünüzde şaşırmayın.
"

moderatorlere not: durum bu kadar ciddiyse yukarida kalabilir mi bu biraz?

 
dava açılsa bile o dava sonuçlanıncaya kadar vurgunu yapanlar zaten ihya olmuş olur. kısa vadede bi çözüm de üretilebilceğini düşünmüyorum. şu durumda yapılacak pek bişey yok gibi.


  • kararsız komutan  (02.09.10 12:52:04) 
cumbaba'ya twit attim o ilgilenir artik. baska kime yazsam bunu, ben mi abartiyorum yoksa?


  • SevmeBeni  (02.09.10 13:35:04) 
şimdi nasıl izah etmeli konuya dışarıdan bakan birisine bilmiyorum da telaş etmeyiniz. böyle bir durum var. bunun olacağını da eczacıların kendisi öngörerek defalarca uyarı yapıldı ilgili makamlara. ama eczacılar bizzat hükümet tarafından "hain" ilan ettirildiği için halkın gözünde ne söylesek inanılmıyor. her neyse.

yalnız böyle anlatıldığı gibi bir anda herkesin elindeki malın katlanması gibi bir şey yok. olan şey sektörün içindeki (eczacısından doktoruna, mümessiline vs )şerefsizlere gün doğdurmak. soygun zaten vardı, böylece daha kolay hale gelmiş oldu. bakın zaten vardı diyorum. dün, bugün, yarın hep var. burası türkiye, soygunun olmadığı yer yok zaten. ha bunu da kimseyi savunmak için söylemiyorum. kendi bölgemizdeki bu çürük yumurtaları temizlemeye çalıştığımızda bizler suçlu çıkıyoruz. bu tip insanları da bölgelerindeki herkes bilir. niye bir şey yapılamaz? onu ben de bilmiyorum. neticede meclisinde bir sürü zanlı vekil olan bir memlekete burası.

neyse gereksiz uzattım. kısaca; olay doğrudur. ama yapılan yapıldı zaten. ama bu bir takım ahlaksızlar için sadece bir yöntem idi. kullanıldı geçti. onların yöntemleri bitmez. bir vatandaş olarak buradaki kaygınızı anlıyorum. benim üstüne bir kaygım daha var. o da zaten hain ilan edilmiş eczacıların adının bir de hırsıza çıkmaması.
  • cubuk kraker  (02.09.10 19:21:03) 
@cubukkraker, keske hain ilan edileceklerine hirsiz ilan edilselerdi de kanun karsisinda taninan bir suclari olsaydi. En azindan bu yaptiklarina bir son verilmis olurdu. uzun cevabin icin de tesekkurler.


  • SevmeBeni  (02.09.10 20:07:38) 
heheh dur ya hain ilan edilenler zaten suçsuz kesim :)
neyse boş ver düşünme çok fazla. insan kafayı yiyor bir yerden sonra. kendimden biliyorum :)

  • cubuk kraker  (02.09.10 20:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.