[]

web tasarımcı, grafik tasarımcı duyuruları hakkında

cv sitelerinde gördüğüm kadarıyla ekşi duyuru içinede bulaşmış bir kitle grafik tasarımcılardan php,asp programlama interface developer'lık bekliyor.

ilanlara bakıyorsunuz php, asp, javascript, css/xhtml bilen 3d max modelleme yapan photoshop ve flash tasarımlar yapan uzayda yetişen canlılar arıyorlar.

kardeşim siz mi zekisiniz biz mi aptalız. bu saydığınız işlerin hepsi uzmanlık alanları olan işler üç kuruş verip sigortasını en düşükten yatırdığın elemana bunların hepsini yaptırmaya çalışmak bu işleri beklemek nasıl bir mantık ve akıl tutulmasıdır.

sömürülecek genç diğmalar arıyorsanız ilk önce kendi çocuklarınızdan akrabalarınızdan başlayın sömürüye ondan sonra elalemin çocuklarına kölelik yaptırmaya çalışın.

ekşi duyuru takipçileri ve ekşi sözlük yazarlarının görüşlerini duymak bu sömürü düzenine çanak tutan cahil ilanların duyuruda pirim görmemesi gerektiğini düşünüyorum.

yanlış mı düşünüyorum aa dostlar.

 
çok güzel konuya parmak bastın be fukka.
esnaf kurnazlığı yapmaya çalışan İK'cı davranışları bunlar hep. tamam kapitalizm iliklerimize kadar işledi, emebildiği kadar sömürmek istiyor canti İK müdürleri ama... cahillik lan bu. böyle bunların hepsini, her bokunu az az bilen adam aldın mı da, içinde patlar. ne doğru dürüst tasarım çıkar ondan ne adam gibi kod... saldın mı sayfalarca javascript kodu yazacak adamdan ne 3d max'i lan, flash animasyon bile istememen lazım. ayni şekilde "hem logo çalış sen bize, hem content management'ı hazırla"... uzun vadede de hiç bi işten tam anlamayan, yarım yamalak adamlar türer/türedi.
böyle mutant çalışanlar isteyen personel alımcılara, İK'cılara "sen çok fiti giyiniyorsun, pazarlamaya da sen çık" diyecek patronlar da var mıdır acaba...
  • muppet  (02.09.10 10:25:25) 
Konu maalesef 2 ay bilmemne kursuna gidip ben grafikerim, ben tasarımcıyım diye gezenler yüzünden bu hale geldi. Bir grafik tasarımcının php bilmesi istenmesi? Abes bile değil, ne desem bilemedim.


  • dungangadunganga  (02.09.10 10:41:50) 
bu olay tamamen işverenlerin yaptıkları iş ile ilgili bi bok bilmemesiyle alakalı bi mevzu bence. yoksa koy adamın önüne bi photoshop, 3dmax, bi de php/mysql kitabı; bakalım altından kalkabilecek mi.

böyle durumlarda en iyi patron işin içinden gelendir. yoksa parayı bulmuş, "abi şu sektör çok iyi kazandırır, gel girelim" diyen her bilmişin peşinden gidip iş kuran adamlar asla anlamaz ve işte bu tip beklentiler içinde olurlar...

etinden, sütünden, daha da ileri gidip *tünden yararlanmak isterler ki; şirket maksimum kar elde etsin. yoksa o istedikleri işleri tam anlamıyla yaptırabilmek için en az 3 adam parası ödemek zorundalar. niye ödesinler ki canım bi tane keko bulabildikten sonra? bi de adamı azarlarlar "gardaşım niye işini düzenli yapmıysın?" diye, sen de ağzını açtığınla kalırsın, laf edemezsin malesef...

ya sabır......
  • loveinaflipbook  (02.09.10 10:48:53) 
dungangadunganga'nın bahsettiği bir de buna sebep "piyasa" kursları var. "1 ayda web developer", yok efendim "3 haftada g. designer", "2 ayda database boku"...
sonra bunlardan çıkan işlere bakıyorsun,,, e nası kurs bu.
ama bu kursları ilk palazlandıran, bankalar gibi büyük kurumların İKları oldu. beğenmedi -haklı olarak- üniversteden alınan eğitimi, şu sertifikalı, bunca sertifikalı diye vermeye başladılar her ilanı. Sonra n'oldu heryer sertifikalı doldu... gene boş.
  • muppet  (02.09.10 11:08:11) 
geçenlerde bir firma rusça, ingilizce, arapça, fransızca dillerini bilen mühendis arıyordu satış ve pazarlama için. bence o daha enteresante olmuştu. arayıp küfür edeyim dedim kontörüm yoktu.


  • bir sebep bir bahane  (02.09.10 11:25:44) 
herkese katılıyorum, baştan söyleyeyim. bu reklam "ajans"larının çoğu cahil cühela insanlar tarafından yönetiliyor. bu cehalet sadece yukarıda yazılı programları/scripting dillerini birbirinden ayırmamalarından değil bunları birbirinden ayırabildikleri halde böyle bir adam bulmaları durumunda bu adamdan verim alacaklarını sanmaları hatta ve hatta bu adamdan verim aldıklarını sanmaları. bu adamdan verim aldığını sanıyorsa zaten yanmış, gitsin bakkal falan açsın, kendisi için ne iş yaptığının pek önemi yok.

kimsenin diğerinin emeğine saygısı yoktu, özellikle iş verenlerin. şimdi kimsenin mesleğine de saygı yok. insanlar o kadar okusunlar, çabalasınlar veya çekirdekten yetişsinler sen git en az paraya adam çalıştırmaya bak. dediğim gibi, yukarıda da belirttiğiniz gibi esnaf mantığıyla çalışıyor adamlar. bunları düzenleyen hiçbir yasa falan da yok. vallaha bi cinnet her şeyi halleder.
  • uckac  (02.09.10 11:41:40) 
Tam php diye başlıyor bir an seviniyorum. asp görüyorum küfür ediyorum. Aynen.


  • serafettinn  (02.09.10 11:43:34) 
www.eksiduyuru.com

şu duyuru mesela ilk girişte göze çarpıyor. 3d php photoshop kombosu istiyor adam görsel gücü yüksek hemde.

bu arada arkadaşlar gözlerim yaşardı. bu kadar kodaman duyuru takipçileri olduğunu bilmiyordum helal olsun.
  • fukka  (02.09.10 14:09:55 ~ 14:12:31) 
sanmiyorum ki bu niteliklere sahip birisi tum bu islerden sorumlu olsun boyle bir sirkette, zaten o kadarlik isi yonetemez tek basina bile. o ozellikleri olan bir adam bulalim da bir gun lazim olur belki o islerde mantigi bu tumuyle..

bence en guzeli bir daha duyuru'da boyle bir ilan geldiginde sacma sapan herkesin basvuru yapmasi ki bu arkadaslara ders olsun, gidip yarim saat duzgun ilan vermeye kasmamak icin ne varsa dolduruyor adam ilana.
  • 2pac  (02.09.10 20:36:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.